Main Content

V KHL štyri slovenské body. V AHL opäť skórovali Tatar s Pánikom

piatok, 11. január 2013 11:53 | Autor: Dávid Lech

V KHL štyri slovenské body. V AHL opäť skórovali Tatar s Pánikom
V KHL štyri slovenské body. V AHL opäť skórovali Tatar s Pánikom | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V ôsmich zápasoch KHL sa bodovo presadili štyria slovenskí hokejisti. Asistencia Ivana Baranku nestačila Ufe na body a tá prehrala pred zrakmi svojich divákov s Petrohradom 2:4. Ani gólová prihrávka Branka Radivojeviča nestačila jeho moskovskému Spartaku na body. Sparta Moskva podľahla Rige 1:4. Do brány domáceho celku sa postavil Ján Lašák. Slovenskému gólmanovi však duel príliš nevyšiel, keď na neho smerovalo 19 striel a za svoj chrbát pustil až 4 strelecké pokusy. V šlágri dňa v dueli CSKA Moskva – Magnitogorsk sa do brány postavil Rastislav Staňa, ten si na svoje konto pripísal 30 úspešných zákrokov a svojmu tímu pomohol zvíťaziť 3:2 po samostatných nájazdoch, hoci do rozhodujúcich shootoutov nenastúpil. Lev Praha zdolal Čeľjabinsk 6:2, na tejto vysokej výhre sa gólom podieľal Lukáš Cingel, jednu asistenciu zaznamenal Tomáš Surový.

Ivan Baranka (Salavat Julajev Ufa) – 1 asistencia
Branko Radivojevič (Spartak Moskva) – 1 asistencia
Lukáš Cingel (HC Lev Praha) – 1 gól
Tomáš Surový (HC Lev Praha) – 1 asistencia
Rastislav Staňa (CSKA Moskva) – 30 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 93,7% úspešnosť zásahov
Ján Lašák (Spartak Moskva) – 15 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 78,9% úspešnosť zásahov

AHL

V dvoch zápasoch AHL sa presadili dvaja najproduktívnejší slovenskí hokejisti v tejto druhej najprestížnejšej zámorskej hokejovej súťaži. Jeden presný zásah zaznamenal Richard Pánik, ktorý pomohol svojmu Syracuse vyhrať na ľade Rochestru 3:5. Skórovať sa podarilo aj Tomášovi Tatarovi. Ten si pripísal do štatistík víťazný gól v dueli Rockford – Grand Rapids 3:6.

Richard Pánik (Syracuse) – 1 gól
Tomáš Tatar (Grand Rapids) – 1 gól