Main Content

Turecko: Vittek oficiálne hráčom MKE Ankaragücü

štvrtok, 22. júl 2010 20:36 | Autor: TASR

Slovenský futbalový reprezentačný útočník Róbert Vittek skompletizoval svoj prestup z francúzskeho OSC Lille do tureckého prvoligového klubu MKE Ankaragücü, kde hosťoval už aj v jarnej časti uplynulej sezóny.

Fakt, že autor štyroch gólov Slovenska na nedávno skončenom záverečnom turnaji MS 2010 v JAR bude od ročníka 2010/2011 pôsobiť v ambicióznom tíme z metropoly Turecka, bol známy už od polovice júna. Podľa oficiálnej internetovej stránky Lille sa však až teraz definitívne spečatil jeho transfer do Turecka a skompletizovali sa všetky dokumenty. Odhadovaná suma za prestup odchovanca bratislavského Slovana Róberta Vitteka do Ankaragücü je dva milióny eur.
 
"Vittek bude mať v Turecku istotu a fantastické podmienky. Na druhej strane, ak dostane lepšiu ponuku, bude mať v zmluve zakotvené, za akú sumu môže zmeniť dres," informoval agentúru SITA ešte v júni hráčov manažér Karol Csontó zo spoločnosti Stars & Friends. V Ankaragücü hráva aj ďalší slovenský reprezentant Marek Sapara a momentálne sa s tímom pripravuje na novú sezónu aj brankár Štefan Senecký.

Pred pôsobením v Lille 28-ročný Vittek úspešne pôsobil v nemeckom tíme 1. FC Norimberg a predtým v Slovane Bratislave. V reprezentačnom drese odohral skúsený hrotový hráč už viac ako 70 zápasov a strelil v nich 23 gólov. Štyri z nich zaznamenal na spomenutom svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike a výraznou mierou sa pričinil o postup Slovenska zo základnej skupiny do osemfinále MS.