Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (12.1.)

sobota, 12. január 2013 11:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (12.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (12.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Jaroslav Halák je na novú sezónu v NHL pripravený
Slovenský hokejový brankár v službách St. Louis Blues je pripravený na novú sezónu v zámorí. Podľa jeho slov je stopercentne fit a bude sa snažiť, aby spoločne s jeho kolegom v bránkovisku „Bluesmanov“ s Brianom Elliotom zopakovali vydarený minulý ročník, v ktorom získali Jenningsovu trofej, ktorá sa udeľuje brankárovi/brankárom, ktorí inkasujú najmenej gólov v základnej časti. Viac info tu >>>

Marek Svatoš sa bude snažiť o comeback
30-ročný krídelník sa po ročnej pauze vrátil k hokeju a o návrat do najlepšej hokejovej ligy sveta sa bude snažiť vo Floride, kde bude musieť floridský tím presvedčiť o jeho kvalitách v krátkom predsezónnom kempe. Viac info tu >>>

V zápase hviezd KHL dvaja Slováci
V zajtrajšom zápase hviezd KHL, v ktorom si sily zmerajú hokejisti Východnej a Západnej konferencie, sa objavia  aj dvaja slovenskí hokejisti – útočník Avangardu Omsk Tomáš Záborský a slovenskú brankársku školu bude zastupovať Rastislav Staňa z CSKA Moskva.

Iľja Kovalčuk odcestuje do zámoria v utorok
29-ročný ostrostrelec New Jersey Devils, ktorý počas výluky obliekal dres SKA Petrohrad sa rozhodol, že sa vzdá svojho plánu ostať v KHL a v utorok pätnásteho odletí do zámoria, kde sa bude so svojimi spoluhráčmi pripravovať na čoraz blížiacu sa sezónu. Kovalčuk sa s Kontinentálnou hokejovou ligou rozlúči v nedeľu v zápase hviezd, kde oblečie dres Západnej konferencie s kapitánskym céčkom na hrudi.

Alexander Radulov vynechal už druhý duel
Útočník CSKA Moskva vynechal v poradí druhý zápas, keď pauzuje po tom, čo sa dostal do sporu s trénerom Vjačeslavom Bucajevom. Radulov pauzuje za porušenie hráčskej disciplíny.

Príchod Luonga do Philadelphie je nereálny
Za morom sa objavili špekulácie, že brankár Vancouveru Canucks Roberto Luongo, ktorý sa v tíme „kosatiek“ stal nadbytočným by mohol byť vymenený do Philadelphie. Túto informáciu však poprel generálny manažér „letcov.“ Gólmanom číslo jedna by mal byť vo Philadelphii pre nastávajúcu sezónu Ilja Bryzgalov a tak Holmgren vyvrátil túto špekuláciu o možnom príchode kanadského brankára.

Murray minimálne šesť mesiacov bez hokeja
Talentovaný obranca Ryan Murray, ktorý bol v minuloročnom drafte draftovaný organizáciou Columbuus Blue Jackets si bude musieť na svoje prvé vystúpenie v drese „modrokabátnikov“ počkať. Musel som totižto podrobiť operácii ramena. Jeho rekonvalescencia bude trvať minimálne pol roka. 

HC Lev posilní Niživijs
Pražský Lev posilní lotyšský reprezentant Alexander Niživijs, ktorý do klubu prichádza z konkurenčnej lotyšskej Rigy. 36-ročný krídelník odohral v KHL 221 zápasov a tak bude pre českého nováčika určite platným hráčom a jeho skúsenosti môže Lev využiť predovšetkým v posledných dueloch sezóny a prípadných súbojoch v play-off.

Trade Mytišči – Novgorod
Do uzávierky prestupov v KHL ostáva už len tri dni a predstavitelia klubov Atlant Mytišči a Nižneho Novgorodu sa dohodli na vzájomnom prestupe, keď do Torpeda Nižnij Novgorod odchádza Jonas Andersson, opačným smerom putuje Iľja Krikunov.

Ako sa darilo Slovákom?

Česká Tipsport extraliga


V českej najvyššej hokejovej súťaži bodovo presadili deviati slovenskí hokejisti, ktorí dokopy nazbierali 11 kanadských bodov. Bek Karlových Varov František Skladaný pomohol svojmu tímu jednou asistenciou k víťazstvu nad Kladnom 4:0. Pardubice zvíťazili nad Zlínom 3:2 po predĺžení aj vďaka presnému zásahu Somíka, ktorému prihrával Martin Bartek. Litvínov si hravo poradil s Chomutovom 6:2 aj vďaka gólu Juraja Majdana. České Budějovice zvíťazili na ľade pražskej Slavie 1:2 aj vďaka úspešnému streleckému pokusu Reného Vydareného, ktorému na gól prihrávali Dej s Fruhaufom. Vítkovice deklasovali Liberec 7:1, keď sa pod víťazstvo domácich podpísal gólom Sloboda a bilanciu 1+2 zaznamenal Rudolf Huna.

František Skladaný
(HC Energie Karlovy Vary) – 1 asistencia
Radovan Somík (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 gól
Martin Bartek (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 asistencia
Juraj Majdan (HC Verva Litvínov) – 1 gól
René Vydarený (HC Mountfield České Budějovice) – 1 gól
Rastislav Dej (HC Mountfield České Budějovice) – 1 asistencia
Peter Fruhauf (HC Mountfield České Budějovice) – 1 asistencia
Karol Sloboda (HC Vítkovice Steel) – 1 gól
Rudolf Huna (HC Vítkovice Steel) – 1 gól, 2 asistencie