Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (12.1.)

sobota, 12. január 2013 11:07 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (12.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (12.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Podľa bulvárneho denníku Sun má Chelsea pripravenú ponuku vo výške 22 miliónov libier za služby Luku Modrica z Realu Madrid. Chorvátsky špílmacher má byť tomuto transferu naklonený, lebo v Reale zatiaľ nedostáva toľko príležitostí, ako by si predstavoval. Tieto fámy zatiaľ oficiálne nikto nepotvrdil, ani nevyvrátil.

CHELSEA:
Český reprezentačný brankár Petr Čech si doliečil zranenie triesiel a dnes by mal figurovať na súpiske Chelsea v zápase so Stoke. Či sa však objaví medzi troma tyčami e je zatiaľ otázne. O jeho štarte by sa malo rozhodnúť až tesne pred zápasom, informoval Čech prostredníctvom svojho facebook účtu.

MANCHESTER UNITED:
Podľa anglickej futbalovej asociácie FA sa stal najlepším hráčom mesiaca december útočník Manchestru United Robin Van Persie. Holandský forvard odohral 6 zápasov, v ktorých strelil päť gólov.

MANCHESTER UNITED
: V zajtrajšom šlágri medzi Manchestrom United a Liverpoolom nebude môcť Alex Ferguson počítať so službami zraneného Wanyea Rooneyho. Anglického útočníka stále trápi zranené koleno, v ďalšom kole by však už mohol nastúpiť.

LIVERPOOL:
Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard vyhlásil, že Luis Suaréz je najlepší útočník s akým kedy v živote hral.

LIVERPOOL:
Taktizovaním by sa dali nazvať predvčerajšie vyjadrenia riaditeľa Borussie Dortmund, ktorý vylúčil návrat Nuriho Sahina do nemeckého klubu. Včera totiž jeho kmeňový klub Real Madrid aj Borussia Dortmund oznámili, že sa dohodli na Sahinovom hosťovaní v Borusii až do konca sezóny 2013/2014. Turecký záložník tak opúšťa Liverpool, v ktorom príliš veľa vody v priebehu tejto sezóny nenamútil.

SWANSEA & LIVERPOOL
: The Reds sa stále nepodarilo dohodnúť s Blackpoolom na transferi Toma Incea a do boja o jeho služby vstúpila aj Swansea, ktorá núka za mladého futbalistu sedem miliónov libier.

TOTTENHAM:
Tréner Spurs André Villas-Boas bol odmenený za výborné decembrové výkony Tottenhamu honorom tréner mesiaca. Túto cenu udeľuje tradične anglická futbalová asociácia.

ARSENAL:
V hľadáčiku Arséneho Wengera sa vraj ocitol univerzálny futbalista Urby Emmanuelson, ktorý sa objavil v zostave AC Miláno v priebehu tejto sezóny na pozícií útočníka, obrancu aj stredopoliara. 26-ročný 17-násobný holandský reprezentant najčastejšie nastupuje na pozícií ofenzívneho stredopoliara. Za AC Miláno odohral v tejto sezóne 21 zápasov s bilanciou dvoch gólov a 5 asistencií.

WEST HAM
: Vo West Hame netrpezlivo očakávajú návrat útočnej hviezdy Andyho Carrolla. Najnovšie správy hovoria o tom, že Carroll si už doliečil zranené koleno a zapojil sa do tréningového procesu. Nastúpiť by mohol v priebehu nasledujúcich týždňov.

SUNDERLAND:
Francúzske Toulouse obdržalo od Sunderlandu ponuku vo výške 3,5 milióna libier za služby 23-ročného francúzskeho reprezentačného stredopoliara Moussu Sissoka.