Main Content

Zápas hviezd KHL 2012/2013 – súťaže zručností

nedeľa, 13. január 2013 12:42 | Autor: Dávid Lech

Zápas hviezd KHL 2012/2013 – súťaže zručností
Zápas hviezd KHL 2012/2013 – súťaže zručností | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Deň pred „ostrým“ duelom Zápasu hviezd sa uskutočnila rovnako ako tomu býva v NHL súťaž v zručnosti hráčov. Slovensko má v Zápase hviezd dvojnásobnú účasť o ktorú sa postarali brankár Rastislav Staňa a útočník Tomáš Záborský. Poďme sa spoločne pozrieť na výsledkovú listinu súťaží.



Najrýchlejší korčuliar

Jevgenij Kuznecov stanovil nový rekord Zápasu hviezd KHL, keď prekonal minuloročný čas o štyri stotiny sekundy lotyšského hokejistu M. Redlihsa.
Jevgenij Kuznecov (Traktor Čeľjabinsk, Východ) – 13,82s

Najdlhšia strela

Najdlhší projektil zo svojej hokejky vystrelil bek Iľja Nikulin z AK Bars Kazaň, ktorý je známy svojou tvrdou strelou. V tejto činnosti tak získal druhý bod pre Východnú konferenciu.
Iľja Nikulin (AK Bars Kazaň, Východ)

Strela brankára na presnosť

Veľmi atraktívna bola disciplína v presnosti striel brankárov cez celé klzisko. Víťazom tejto disciplíny sa stal náš slovenský gólman z moskovského CSKA Rastislav Staňa, ktorému sa podarilo skórovať dvakrát z troch pokusov, čo nedokázal napodobniť žiadny brankár.
Rastislav Staňa (CSKA Moskva, Západ)

Štafeta tímov v kontrole puku

Pred očami divákov sa uskutočnila aj tímová štafeta v kontrole puku. Tejto súťaže sa zúčastnil aj slovenský útočník Tomáš Záborský, ktorý pomohol Východu získať tretí bod.
Východ

Presnosť streľby
V presnosti streľby dominoval kanadský bek Kevin Dallman z SKA Petrohrad. Ten potvrdil svoje strelecké schopnosti, keď je spoločne s Osipovom s 12 gólmi najlepším obrancom – strelcom v KHL.
Kevin Dallman (SKA Petrohrad, Západ)

Najtvrdšia strela

Súťaž v najtvrdšej strele patrila favoritovi tejto disciplíny Alexandrovi Rjazancevovi zo Severstaľu Čerepovec, ktorý vyhral vďaka jeho projektilu, ktorý letel vyše 170 kilometrovou rýchlosťou. Rjazancev drží svetový rekord v rýchlosti strely, ktorý vyšperkoval na 183,67 km/h.
Alexander Rjazancev (Severstaľ Čerepovec, Západ) – 170,67 km/h

Najkrajší shootout

Súťaž o najkrajší resp. najefektívnejší nájazd zvíťazil tak trochu očakávane, známy špecialista na shootouty Pavel Dacjuk, ktorý sa v tejto sezóne prezentoval viacerými podarenými samostatnými nájazdmi. 
Pavel Dacjuk (CSKA Moskva, Západ)

Súhra obranca – útočník
V súťaži o lepšiu súhru nezvíťazil ani jeden tím, keď táto disciplína skončila remízou.
Remíza

Shootouty z krátkej vzdialenosti

Okrem najkrajšieho nájazdu sa súťažilo aj v shootoutoch na krátku vzdialenosť. Lídrom tejto disciplíny sa stal útočník Avangardu Omsk Alexander Perežogin. Tejto súťaže sa zúčastnil aj spoluhráč Perežogina Tomáš Záborský, ktorý premenil jeden zo štyroch pokusov.
Alexander Perežogin (Avangard Omsk, Východ)

Súboj kapitánov

V súboji kapitánov Sergej Morozov (Východ) vs. Iľja Kovalčuk (Západ) sa viac darilo útočníkovi zo zámoria Kovalčukovi, ktorý pre svoj tím získal dôležitý bod po tom, čo dokázal byť úspešnejší vo viacerých všestrannejších disciplínach ako „hokejový“ bowling či presnosť strely do určených bodov.
Ilja Kovalčuk (SKA Petrohrad, Západ)

Brankársky tanec
Najlepší brankársky tanec predviedol Konstantin Barulin z Kazane.
Konstantin Barulin (AK Bars Kazaň, Východ)

Tímová štafeta v rýchlosti korčuľovania

V tímovej štafete v rýchlosti korčuľovania sa viac darilo hokejistom zo Západnej konferencie, ktorým k zisku bodu pomohol aj slovenský gólman Rastislav Staňa.
Západ

Západ tak porazil Východnú konferenciu 7:6.

d