Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (13.1.)

nedeľa, 13. január 2013 13:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (13.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (13.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Gáborík v jednej formácii s Nashom a Richardsom?
Slovenský útočník Marián Gáborík by sa mohol ocitnúť počas skrátenej sezóny v NHL v jednom z najobávanejších útokov ligy. V tréningových formáciách „jazdcov“ sa totižto ocitol po boku hviezdneho centra Brada Richardsa a novej akvizície z Columbusu Ricka Nasha.

Šláger Slovan – Lev bez Juraja Mikúša

Duel Slovana Bratislava proti HC Lev Praha sa bude musieť zaobísť bez útočníka Juraja Mikúša z HC Lev Praha, ktorý do tohto duelu nenastúpi pre zranenie.

Boris Valábik by sa rád vrátil do NHL
Slovenský obranca Boris Valábik, ktorý túto sezónu pôsobil v Komete Brno, by sa rád vrátil do NHL. Pre to sa rozhodol odísť do Zámoria a podpísať kontrakt s Portlandom, ktorý hrá nižšiu AHL. Vďaka angažmánu v Portlande by sa rád prepracoval do National Hockey League. Valábik v NHL odohral celkom 80 zápasov s bilanciou 0+7.

Roberto Luongo trénuje s „kosatkami,“ očakáva však prestup
Kanadský gólman Roberto Luongo sa zúčastnil neformálneho tréningu Vancouveru Canucks. Vyjadril sa však, že každú chvíľu očakáva prestup do iného tímu. Je ochotný dokonca vzdať sa klauzuly, ktorú má zakotvené v zmluve o nemožnosti výmeny bez jeho súhlasu. Chcel by tak vedeniu klubu uľahčiť jeho výmenu.

Lepistö posilní HC Lev
Fínsky bek Sami Lepistö, ktorý sezónu 2012/2013 začal v Lokomotive Jaroslavľ sa po Vianociach dohodol s jeho bývalým tímom na ukončení spolupráce. Tesne pred uzávierkou prestupov sa dohodol na novom kontrakte s českým nováčikom. Lepistö by mal v drese Leva nastúpiť už v utorok v šlágri proti Slovanu Bratislava.

Nicklas Bäckström je 100% fit
Švédsky center v službách Washingtonu Capitals podľa zámorských médií pripravený nastúpiť do zápasového kolotoča NHL. Viacerí špekulanti totižto tvrdili, že si Bäckström obnovil otras mozgu z vlaňajšej sezóny, švédsky útočník však tieto informácie vyvrátil.

Alex Radulov nemyslí na odchod z CSKA
Ruský útočník Alexander Radulov, ktorý bol dočasne preradený z CSKA Moskva do juniorského tímu Krasnaja Armija nepomýšľa na odchod z CSKA Moskva. Jeho štart v ďalšom zápase je ešte otázny.

Nikolaj Žerdev opúšťa Mytišči
Líder Atlantu Mytišči Nikolaj Žerdev, ktorý má skúsenosti z pôsobenia v NHL v tímoch Columbusu, NY Rangers či Philadelphie prestupuje z Atlantu Mytišči do AK Bars Kazaň. Pred pár dňami pritom vedenie Mytišči poprelo, že napriek tomu, že má Atlant nízke šance na play-off káder nerozpredá.

Eric Cole zvažuje koniec kariéry
Hokejista Caroliny Hurricanes vyjadril nespokojnosť s kolektívnou zmluvou a nechal sa počuť, že po konci nastávajúcej sezóny zváži koniec aktívnej hokejovej kariéry. O odchode zo Európy zatiaľ neuvažuje.

Jochen Hecht sa vracia do NHL
Nemecký útočník Jochen Hecht sa vracia do NHL, keď sa dohodol so svojím bývalým zamestnávateľom z Buffala Sabres. 35-ročný stredný útočník podpísal dvojročný kontrakt s Mannheimom, no predsa sa rozhodol vrátiť sa do zámoria, keďže mal vo svojej zmluve klauzulu, že sa môže vrátiť do NHL.

Zručnejší je Západ
V zápase zručností medzi Západnou a Východnou konferenciou na podujatí All star game KHL 2013 sa viac darilo Západnej konferencii, ktorá zdolala Východ o jeden jediný bod 6:7. Viac info tu >>>