Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (14.1.)

pondelok, 14. január 2013 12:36 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (14.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (14.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Ľubomír Višňovský v zámorí stále kontroverznejšou postavou
Slovenský obranca Ľubomír Višňovský sa opäť postaral o rozruch, keď nenastúpil do lietadla smerujúceho do New Yorku, kde na neho čakalo vedenie „Isles.“ Vedenie tímu mu dalo ultimátum – do pondelka 10.00 ráno sa má dostaviť do New Yorku, v inom prípade Islanders skúseného zadáka suspenduje.

6. ročník Zápasu hviezd KHL možno aj v Bratislave
Prezident KHL Jevgenij Medvedev prezradil kvarteto klubov, ktoré podali prihlášku na usporiadanie v poradí šiesteho Zápasu hviezd KHL. Medzi záujemcov sa zaradili Bratislava, Praha, Omsk a Ufa. 

Tomáš Mojžiš posilou Slovana
30-ročný obranca Tomáš Mojžiš sa stal novou posilou bratislavského Slovana. Český obranca túto sezónu pôsobil v pražskom Leve, za ktorý odohral 10 zápasov so ziskom jedného kanadského bodu.

Michael Del Zotto pokračuje v Rangers
Po takmer nekonečnom vyjednávaní zmluvy Rangers s mladým talentovaným obrancom Michaelom Del Zottom došlo medzi oboma stranami k dohode. Tím z Manhattanu si jedného z najlepších mladých zadákov v lige upísalo na dva roky za 5,1 miliónov dolárov.

Tim Thomas očakáva prestup
Dvojnásobný držiteľ Vezina trophy Tim Thomas do skrátenej sezóny NHL nenastúpi, no je pripravený pokračovať vo svojej kariére budúcu sezónu. Skúsený gólman sa vyjadril, že očakáva prestup do iného tímu. Boston má vo svojom kádri veľmi kvalitného fínskeho brankára Raska a dvojku by mu mal s veľkou pravdepodobnosťou robiť ruský talent Anton Chudobin. Päťmiliónový kontrakt Thomasa by tak bol pre „medveďov“ príťažou.

Predpredaj vstupeniek na Slovan onedlho spustený
V pondelok 14. začne slovenský nováčik v KHL Slovan Bratislava s predpredajom vstupeniek na posledné dva duely základnej časti KHL. „Belasých“ čaká prvého februára zápas s Čechovom a o dva dni neskôr si sily zmeria s HC Lev Praha.

Rozpis NHL je už potvrdený a známy
Skrátený ročník NHL je už potvrdený. NHL sa po výluke rozbehne 19. januára. Behom základnej časti sa odohrá 720 zápasov počas 99 dní. Každý tím odohrá 48 zápasov len s klubmi z vlastnej konferencie. Základná časť sa skončí 27. apríla a play-off začne o tri dni neskôr. Meno nového víťaza Stanley cupu sa dozvieme najneskôr 28. júna. Na tento deň je naplánovaný prípadný siedmy finálový zápas o Stanley cup.

Raděk Martínek pokračuje v kariére v NHL
Český bek Raděk Martínek sa rozhodol pokračovať vo svojej kariére za morom, keď sa dohodol na novom kontrakte so svojím bývalým zamestnávateľom z New York Islanders. Martínek je po viacerých zdravotných problémoch v poriadku a zapojil sa do prípravného kempu „ostrovanov.“

V zápase hviezd víťazstvo Východu
V All star game 2013 KHL sa viac darilo hokejistom Východnej konferencie, ktorí porazili Západ 18:11 aj s prispením Tomáša Záborského, ktorý v drese víťazného tímu zaznamenal bilanciu 1+2. V bránkovisku Západu sa objavil od 31. minúty Rastislav Staňa, ktorý za svoj chrbát pustil 8 gólov.

Rangers si neprajú aby Redden nastúpil do skrátenej sezóny
Vedenie New Yorku Rangers požiadalo obrancu Wadea Reddena, aby nenastúpil do skrátenej sezóny NHL. Ak by nenastúpil do novej sezóny, jeho plat by sa nezapočítaval do platového stropu. Redden prišiel k „jazdcom“ z Ottawy a podpísal s nimi šesťročný kontrakt na 39 miliónov dolárov. Kanadského beka však postretla strata formy a už dva roky pôsobí na farme Rangers v AHL.

Mike Knuble by rád hral v Detroite
Skúsený 40-ročný forward Mike Knuble podpísal skúšobný kontrakt s „červenými krídlami“. Knuble tak má pár dní na to, aby presvedčil vedenie klubu o tom, že sa jeho služby Detroitu zídu.

Philadelpia pravdepodobne podpíše Fostera
Po tom, čo sa Philadelphii nepodarilo podpísať Carla Colaiacova, ktorý sa toto leto stal voľným hráčom muselo vedenie tímu hľadať inú posilu do defenzívy. Podľa zámorských zdrojov by sa mal stať novou akvizíciou „letcov“ Kurtis Foster, ktorý vlaňajšiu sezónu vystriedal tri kluby – Minnesotu, Anaheim a New Jersey.