Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (15.1.)

utorok, 15. január 2013 13:44 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (15.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (15.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Tatar s Pánikom si na premiéru v novej sezóne budú musieť počkať
Dvaja talentovaní hokejisti z AHL Tomáš Tatar (Grand Rapids, Detroit) a Richard Pánik (Syracuse, Tampa Bay) si na premiéru v novom ročníku NHL budú musieť počkať, keď ich tímy nepovolali do prípravných kempov. Miesto sa nezvýšilo ani pre beka Michala Marinčina v Edmontone. Tomáš Tatar však dostal od vedenia „červených krídel“ prísľub, že počas sezóny dostane priestor v a tíme.

Ivan Majeský posilou Helsínk

36-ročný slovenský bek opúšťa Kladno a cestuje do Fínska, keď sa stal novou posilou lídra fínskej SM-ligy Jokeritu Helsinki.

V prípravných kempoch NHL desať slovenských hokejistov
Do prípravných kempov klubov NHL, ktoré sa začali pripravovať na skrátenú sezónu sa zapojí desať slovenských hokejistov – Andrej Meszároš (Philadelphia), Marián Gáborík (Rangers), Tomáš Kopecký, Marek Svatoš (obaja Florida), Andrej Sekera (Buffalo), Zdeno Chára (Boston), Peter Budaj (Montreal), Jaroslav Halák (St. Louis), Marián Hossa (Chicago) a Michal Handzuš (San Jose).

Ilja Kovaľčuk sa zapojí do prípravného kempu Devils v stredu

Vedenie New Jersey Devils poskytlo svojim fanúšikom informáciu ohľadom situácie okolo ruského krídelníka Ilja Kovaľčuka. Ten by mal priletieť do zámoria v utorok a do prípravného kempu sa zapojí o deň neskôr. Kovaľčuk počas výluky pôsobil v Petrohrade.

Alexander Radulov späť v kádri CSKA

Jeden z najlepších útočníkov v KHL Alexander Radulov bol dopísaný na súpisku tímu KHL CSKA Moskva, keď z nej bol minulý týždeň vyradený pre porušenie disciplíny. Nastúpiť by mohol už v stredu na ľade Omsku.

Montreal vyplatil Gomeza zo zmluvy

Montreal Canadiens vyplatil Scotta Gomeza zo zmluvy. Gomezov kontrakt však bude ukončený až po konci nastávajúcej sezóny. Prestížny kanadský klub tak bude musieť Gomezovi vyplatiť 5,5 miliónov dolárov v priebehu skrátenej sezóny 2012/2013.

Tréningový kemp Calgary bez Iginlu, Červenku či Babčuka
Začiatok tréningového kempu Calgary Flames sa musel zaobísť bez trojice hráčov a to Jaromea Iginlu, Romana Červenku a beka Antona Babčuka. Prvý menovaný pauzoval „preventívne,“ keď sa ešte zotavuje zo zranenia triesla, ostatní dvaja hráči naďalej pauzujú kvôli zraneniam.

Gilroy sa vracia do Rangers

Obranca Matt Gilroy sa vracia do organizácie Rangers v ktorej pôsobil v rokoch 2009-2011. S tímom z Manhattanu podpísal ročný kontrakt vo výške 650 tisíc dolárov.

Philadelphia získala do svojich radov Bouchera

Brankár Brian Boucher posilní brankársky post Philadelphie Flyers. Skúsený gólman v tíme „letcov“ už pôsobil. Keď v sezóne 2010 bol členom tímu, ktorý podľahol vo finále Stanley cupu Chicagu Blackhawks. V tíme sa pobije o post dvojky s Leightonom s ktorým v spomínanom ročníku 2009/2010 tvoril brankársku dvojicu Flyers.

Cam Barker posilní Vancouver
26-ročný obranca Cam Barker, ktorý sa stal nechráneným voľným hráčom po nevydarenom angažmáne v Edmontone sa upísal na rok „kosatkám“ z Vancouveru.