Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.1.)

utorok, 15. január 2013 13:57 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.1.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.



REAL MADRID
: Kontroverzný tréner Realu Madrid José Mourinho opäť pred novinármi priznal, že sa chce raz vrátiť na trénerskú lavičku do anglickej Premier League. Tento deň by mohol podľa španielskej tlače prísť skôr, ako by si Mourinho želal, lebo pri 18 bodovej strate na vedúcu Barcelonu sa vraj pod nim v Madride riadne trasie stolička.

BARCELONA: V hľadáčiku skautov Barcelony sa údajne ocitol brankár Manchestru United David de Gea. Člen širšieho kádra španielskej reprezentácie by vraj mohol v budúcnosti zaujať pozíciu jednotku Blaugranas po Victorovi Valdesovi.

ATLETICO MADRID: Je viac než pravdepodobné, že hviezda Atletica Madrid Radamel Falcao v lete opustí hlavné mesto Španielska. Vedenie Los Colchoneros preto už podstúpilo patričné kroky k tomu, aby za neho získalo adekvátnu náhradu. Podľa najnovších informácii by sa mohol Falcaovým náhradníkom stať hviezda Manchestru United Chicharito Hernandez. Okrem neho sa však spomína aj Fernando Torres z Chelsea, ktorý už v Atléticu pôsobil.

ATLETICO MADRID
: Atletico Madrid môže vo víkendovom zápase proti Realu Betis dorovnať klubový rekord v počte domácich zápasov bez inkasovaného gólu. Káder Diega Simeoneho neinkasoval doma už 8 krát v rade a deväť po sebe idúcich zápasov bez gólu dosiahol len v sezóne 1990/1991.

OSASUNA: Belgický záložník hrajúci za Osasunu Roland Lamah sa dohodol s waleskou Swansea pôsobiacou v Premier League na 18 mesačnom hosťovaní s možnosťou trvalého prestupu.

RAYO VALLECANO: Novou posilou Raya Vallecana sa stal 23 ročný útočník Gabriel Machedo. Brazílčan, ktorý naposledy hájil farby Steaua Bukurešť sa dohodol s Vallecanom na trojročnej zmluve.

SEVILLA: Sevilla je oficiálne bez  trénera. To o čom sa dlho špekulovalo už dlhšie sa včera večer stalo realitou, keď vedenie Sevilly vypovedalo zmluvu trénerovi Michélovi. Ten však uviedol, že sa s vedením klubu nerozchádza v zlom. Nový tréner by mal byť ohlásený behom niekoľkých nasledujúcich dní.

MALAGA
: Aktuálna sezóna ešte zďaleka neskončila, no vedenie Malagy už plánuje koho kúpi na tu nasledujúcu. Klub dotovaný arabskými šejkami si ako prvú posilu vyhliadol 25 ročného záložníka Víctora Vasqueza z Clubu Bruggy. Vazquez zapôsobil na agentov Malagy v priateľskom zápase proti Feyenoordu Rotterdam.