Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (16.1.)

streda, 16. január 2013 08:36 | Autor: Dávid Lech

 Správy dňa z KHL a NHL (16.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (16.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Marián Gáborík ľavým krídlom
Tréner New York Rangers John Tortorella sa rozhodol „prerobiť“ Mariána Gáboríka z pravého krídla na ľavé. Gáborík by tak mal nastupovať v druhej formácii s Derekom Stepanom v strede a Ryanom Callahanom napravo. V prvej formácii sa ocitne snajper Rick Nash s Bradom Richardsom na centrovi, túto skvelú dvojicu bude dopĺňať talentovaný Carl Hagelin.

Višňovský v KHL dohral
Vedenie KHL podľa očakávaní podľahlo tlaku NHL a zamietlo kontrakt Ľubomírovi Višňovskému so Slovanom Bratislava. 36-ročný obranca preto s najväčšou pravdepodobnosťou už čoskoro odcestuje do Ameriky, kde sa pripojí k tímu New York Islanders. Populárny bek Slovana nemohol nastúpiť ani vo včerajšom zápase Slovanu na ľade HC Lev Praha, v ktorom "Belasí" vyhrali 3:4.

Bergenheim nestihne začiatok sezóny, otvára sa priestor pre Svatoša
Tréner Floridy Panthers Kevin Dineen oznámil, že mužstvu bude zo začiatku sezóny chýbať kvôli zraneniam dvojica bekov Gudbranson – Goc a „panteri“ sa budú musieť zaobísť aj bez útočníka Seana Bergenheime, ktorý si počas pôsobenia v IFK Helsinki počas výluky poranil triesla. Otvára sa tak priestor pre Mareka Svatoša, ktorý by mohol zaplniť medzery v zostave Floridy.

Detroit povolal z farmy troch útočníkov, Tatar chýba

Do A tímu Detroitu z farmy z Grand Rapidsu prichádzajú zadáci Brian Lashoff, Brendan Smith a útočník Damien Brunner. Jeden z ťahúňov farmy „červených krídel“ slovenský útočník Tomáš Tatar do Detroitu zatiaľ nebol povolaný.

Najlepším súčasným hokejistom NHL Sidney Crosby

Televízna stanica TSN tradične vypracovala rebríček 50. najlepších súčasných hokejistov v NHL. Prvenstvo v rebríčku patrí Sidneymu Crosbymu, v tesnom závese za ním skončil jeho spoluhráč Jevgenij Malkin a tretie miesto patrí Claudeovi Girouxovi z Philadelphie. V top 50 sa umiestnili aj traja slovenskí hokejisti – Zdeno Chára obsadil 12. priečku, Mariánovi Hossovi patrí 32. miesto a Marián Gáborík skončil 45.

Anze Kopitar pre zranenie vynechá úvod sezóny
Slovinský hokejista Anze Kopitar bude obhajcovi titulu z Los Angeles Kings chýbať minimálne v úvodnom stretnutí sezóny s Chicagom, keď sa zotavuje zo zranenia kolena. Jeho stav však nie je vážny a vynechať by mal len pár dní zo začiatku skrátenej sezóny 2012/2013.

Antropov pravdepodobne nestihne začiatok sezóny

Winnipeg Jets bude nastupovať do svojej druhej sezóny NHL v novodobej histórii klubu. Kanadskému celku však bude na začiatku chýbať Nikolaj Antropov, 32-ročný útočník si totižto lieči bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela.

Kesler s Boothom chýbajú v prípravnom kempe Canucks

V prípravnom kempe Vancouveru Canucks chýba dvojica útočníkov Ryan Kesler a David Booth. Prvý menovaný sa lieči z letnej operácie ramena, americký krídelník Booth si v nedeľu poranil triesla a musel podstúpiť magnetickú rezonanciu.

Hráčmi týždňa v KHL Košečkin, Salmela a Andersson

Hráčmi týždňa v KHL sa stali brankár Vasilij Košečkin zo Severstaľu Čerepovec, bek Anssi Salmela z Avangardu Omsk a útočník Jonas Andersson, ktorý ku koncu týždňa prestúpil do Torpeda Nižnij Novgorod.

Najlepší nováčik týždňa KHL Rachůnek
Najlepším nováčikom týždňa v Kontinenálnej hokejovej lige sa stal český útočník v službách HC Lev Tomáš Rachůnek.

Obranu Edmontonu vystuží Fistric
Defenzívu Edmontonu Oilers vystuží nová posila z Dallasu Stars Mark Fistric. 26-ročný obranca prichádza z Dallasu výmenou za tretie kolo tohtoročného draftu.

Chris Pronger naďalej nemôže na ľad

Generálny manažér Philadelphie Paul Holmgren sa vyjadril, že Prongerov stav, ktorý má symptómy otrasu mozgu, ktorý si privodil vyše pred rokom sa nezlepšuje a tímoví lekári mu nedovolili ani vyjsť na ľad a trénovať. Pronger tak s veľkou pravdepodobnosťou príde o kapitánske céčko, ktoré bude prišité na dres Claudeovi Girouxovi.

Do New Jersey povolaných osem hokejistov

New Jersey Devils povolalo do svojho tímu osem hokejistov z farmy – Adama Larssona, Stephena Giontu, Bobbyho Butlera, Tima Sestita, Adama Henriquea, Harriho Pesonena, Jacoba Josefsona a Mathiasa Tedenbyho.

Do Chicaga z farmy taktiež osem hráčov

Osem hráčov povolalo do svojho tímu taktiež Chicago Blackhawks. K tímu, kde pôsobí slovenský krídelník Marián Hossa sa pripojili Jimmyho Hayesa, Brandona Bolliga, Marcuse Krügera, Brandona Pirriho, Brandona Saada, Andrewa Shawa, Nicka Leddyho a Ryana Stantona.