Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.1.)

streda, 16. január 2013 15:53 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Kormidelník Barcelony Tito Vilanova naznačil novinárom, že keby bol v pozícií Josého Mourinha, už by abdikoval na svoju pozíciu. Real Madrid stráca na Barcelonu v tabuľke už 18 bodov a boj o titul je takmer rozhodnutý.

BARCELONA:
Najväčšia futbalová hviezda súčasnosti Lionel Messi priznal, že zdravotné problémy Erica Abidala a trénera Tita Vilanovu tvrdo zasiahli celé mužstvo. Rozhodne však nestráca optimizmus a verí, že obaja budú v absolútnom poriadku.

BARCELONA & REAL MADRID: 
V elitnej zostave Ligy majstrov za rok 2012 dominujú hráči z Barcelony a Realu Madrid. Hlasovania sa zúčastnili čitatelia portálu uefa.com. Zostavu a podrobnosti čítajte tu >>>

ATLETICO MADRID:
Atlético Madrid bude musieť po tejto sezóne riešiť takmer istý odchod Radamela Falcaa, no 100% isté nie je ani zotrvanie ďalšej ofenzívnej hviezdy klubu Adriana. Toho by však podľa španielskej tlače mohol zastúpiť krídelník Patrick Ebert, ktorý pôsobí momentálne vo Valladolide. 25-ročný futbalista, ktorý prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami Nemecka, odohral v tejto sezóne 14 zápasov so skvelou bilanciou 5 gólov a 6 asistencií.

MALAGA:
18-ročný Lucas Paizon, ktorý pred touto sezónou prišiel do Chelsea zo Sao Paulo, smeruje do Malagy na polročné hosťovanie, aby v španielskej lige nabral potrebne skúsenosti. Mladý brazílsky útočník v tíme Chelsea pre veľkú konkurenciu v mužstve zatiaľ nedostal žiadnu príležitosť.

VALENCIA & CELTA VIGO:
Podľa španielskej tlače je Valencia blízko k získaniu útočníka Iaga Aspasa z Celty Vigo. Netopieri by mali za jeho služby zaplatiť 10 miliónov eur. O Aspasa sa zaujíma aj talianska Fiorentina.

MALLORCA:
Do zostavy Mallorcy sa vracia Javier Marquez, ktorý nedobrovoľne pauzoval v zápase s Valladolidom pre zranenie členku. Marquez by nemal chýbať v základnej zostave tímu v súboji s Espanyolom.

MALLORCA:
V hľadáčiku bundesligového Stuttgartu sa ocitol najlepší strelec Mallorcy Tomer Hemed, ktorý v tejto sezóne zaznamenal sedem presných zásahov. Či bude Mallorca súhlasiť s jeho predajom je zatiaľ otázne.

ATHLETICO BILBAO:
Marcelo Bielsa ešte nevie, či bude môcť v najbližšom zápase proti Realu Betis počítať so službami Adriza Aduriza, ktorý si v predchádzajúcom stretnutí poranil stehenný sval. Aduriz zatiaľ trénuje len individuálne.

RAYO VALLECANO:
Prekvapenie tejto sezóny Rayo Vallecano postihla citeľná strata. Až štyri týždne nebude môcť ôsmy tím tabuľky počítať so službami Lea Baptisaa, ktorý si natrhol sval na nohe.