Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (17.1.)

štvrtok, 17. január 2013 08:22 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (17.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (17.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Višňovského agent potvrdil odlet hráča do NY, Višňovský tvrdí opak
Slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý je v posledných dňoch jednou z najsledovanejších osôb v hokejovom svete sa po tom, čo mu KHL zrušila súčasnú zmluvu, sa po vyriešení svojich osobných problémov rozhodol odletieť do New Yorku a mal by sa pripojiť k tímu Islanders s ktorým má platnú zmluvu – takáto správa obletela svet po tom, čo ju zverejnil na sociálnej sieti twitter hráčov agent Neil Sheehy. 

Samotný hráč sa však vyjadril, že na Slovensku ostane minimálne ďalšie dva týždne, pretože si potrebuje vyriešiť rodinné veci. Počas tohto obdobia sa vedenie KHL bude snažiť odkúpiť od NHL hráčske práva na „Višňu,“ prípadne sa dohodnúť na hosťovaní. Vedenie New Yorku Islanders, tímu, ktorý vlastní práva na Višňovského, ho zatiaľ oficiálne nesuspendovalo a snaží sa vyriešiť situáciou dohodou.

Gomez s Reddenom budú voľní už túto sezónu
Vedenie NHL a NHLPA sa dohodlo na pozmenení pravidiel a tak budú môcť tímy New York Rangers v prípade Wadea Reddena resp. Montreal Canadiens v prípade Scotta Gomeza zapísať spomínaných hráčov na waiver list, po tomto úkone budú môcť hráčov vykúpiť zo zmluvy ešte počas sezóny, nie v lete, ako to bolo avizované pred časom.

Brierov stav sa zlepšuje
Zdravotný stav Daniela Brierea z Philadelphie Flyers sa zlepšuje. Pre zámorské média túto informáciu potvrdil generálny manažér „letcov“ Paul Holmgren. Briere si spôsobil zlomeninu zápästia, liečba zranenia sa odhadovala na tri týždne, podľa všetkého však 35-ročný center bude môcť do kolotoča duelov NHL naskočiť skôr.

Philadelphia a Detroit s novými kapitánmi
Kapitánom Philadelphie Flyers sa stal oficiálne kanadský stredný útočník Claude Giroux. Jeho zástupcami budú Kimmo Timonen, Scott Hartnell a Daniel Briere. Novým kapitánom Detroitu Red Wings sa stal švédsky dlhoročný útočník „červených krídel“ Henrik Zetterberg.

O’Donell ukončil kariéru
41-ročný obranca, ktorý naposledy hájil farby Chicaga Blackhawks, Sean O’Donell, sa rozhodol ukončiť svoju kariéru. V NHL odohral 1330 zápasov z toho 106 v play-off. Je víťazom Stanley cupu z roku 2007 (Anaheim Ducks).

Na tréningu Toronta sa zranili hneď dvaja hráči
Na tréningu Toronta Maple Leafs sa zranili hneď dvaja hráči, keď tvrdá strela Mikea Komisareka poškodila chodidlo Jamesa van Riemsdyka a bitkár Colton Orr si vykĺbil prsty.

Franson začala s Torontom trénovať v utorok

Obranca Cody Franson, ktorý v nedeľu podpísal s organizáciou „javorových listov“ ročný kontrakt v hodnote 1,2 milióna dolárov sa do tréningového procesu Toronta zapojil až v utorok.

Miettinen pravdepodobne nestihne začiatok sezóny
Fínsky útočník v službách Winnipegu Jets Antti Miettinen si na tréningu pred začiatkom sezóny spôsobil bližšie nešpecifikované zranenie hornej časti tela. Lekárske testy rozhodnú o tom, či bude môcť nastúpiť do novej sezóny od začiatku.

Novokuzneck jedná s Dynamom Moskva o predaji Lazušina
Tím Metallurg Novokuzneck sa snaží vyriešiť svoje finančné problémy predajom hráčov. Podľa mediálnych informácií je vedenie klubu z Novokuznecku predbežne dohodnuté na predaji gólmana Alexandra Lazušina do Dynama Moskva k 31. 1.

Kazaň by sa chcela posilniť o Nieminena
Účastník KHL AK Bars Kazaň by rád získal do svojich radov brankára Janiho Nieminena, ktorý momentálne pôsobí vo fínskej SM-lige, kde háji farby klubu SaiPa. Kazaň hľadá spoľahlivú dvojku svojej brankárskej jednotke, ktorým je Konstantin Barulin.