Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (18.1.)

piatok, 18. január 2013 08:28 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (18.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (18.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Martin Štajnoch sa chce vrátiť do zostavy Slovana čo najskôr
Bek bratislavského Slovana Martin Štajnoch si stále doliečuje zranené koleno, no rád by sa do zostavy „belasých“ vrátil ešte v základnej časti. Kedy sa však bude môcť vrátiť na ľad, záleží predovšetkým od lekárov.

Marek Svatoš vo Floride skončil
30-ročný krídelník Marek Svatoš nebude vo svojej kariére pokračovať vo Floride. Košický rodák sa snažil o comeback do NHL, no vedenie Floridy o svojich kvalitách nepresvedčil a na skúške v kempe „panterov“ neuspel. Kam budú jeho kroky viesť ďalej, zatiaľ nie je známe.

Šéf KHL Medvedev prisľúbil Višňovskému pomoc
Šéf Kontinentálnej hokejovej ligy Alexander Medvedev sa nechal počuť, že urobí všetko, čo bude v jeho silách, aby „zlegalizoval“ Višňovského hru v Slovane. V blízkej dobe by tak mala začať rokovať s vedením NHL o ďalšom postupe.

Slovan na trip do Ruska bez „Višňu“

Slovenský nováčik v KHL Slovan Bratislava odcestoval na trojzápasový trip do Ruska bez Ľubomíra Višňovského. Slovenský bek tak vynechá duely proti Jugre Chanty-Mansijsk, Avangardu Omsk a Barysu Astana.

Ville Hostikka odchádza do Fínska
Fínsky brankár Ville Hostikka, ktorý sa nedokázal presadiť v Slovane v konkurencii Jaroslava Janusa a Branislava Konráda sa vracia do fínskej ligy. Na novom kontrakte sa dohodol s TPS Turku.

HC Lev pohltila maródka
Pražský Lev sa bude musieť minimálne v najbližšom zápase zaobísť bez poltuctu hráčov. Levu budú chýbať Bartečko, Juraj Mikúš, Christensen, Birner, Svoboda a Danielsson.

Do Fínska odchádza aj Boumedienne
Mesiac po tom, čo zo Slovana odišiel obranca Josef Boumedienne si našiel 35-ročný rodák zo Štokholmu nové pôsobisko. Jeho novým domovom sa stane fínske Kärpät Oulu. 

Jágr by sa mal v skrátenej sezóne posunúť v streleckých tabuľkách vyššie
Jaromírovi Jágrovi patrí v historických streleckých tabuľkách NHL jedenásta priečka s 665 nastrieľanými gólmi. Je len otázkou času, kedy sa hokejová legenda dostane do top desiatky, na desiateho Luca Robitaillea stráca tri presné zásahy.

P.K. Subban naďalej bez zmluvy
Obranca P. K. Subban a vedenie Montrealu Canadiens sa naďalej nedokážu dohodnúť na novej zmluve, keď minulý ročník Subbanovi skončil trojročný nováčikovský kontrakt. Kanadský celok s vyše storočnou tradíciou tak bude musieť začať sezónu bez Subbana. Subban však nie je jediný, ktorý sa nachádza v tejto situácii – rovnako sú na tom aj Jamie Benn z Dallasu a Ryan O’Reilly z Colorada. Všetci traja sú obmedzenými voľnými hráčmi.

Kapitánske céčko v New Jersey po Parisem prevezme Salvador
Novým kapitánom New Jersey Devils po odchode Zacha Pariseho do Minnesoty Wild sa stal skúsený 36-ročný bek Bryce Salvador, ktorý v minuloročnom play-off patril medzi najlepších hráčov svojho tímu.

Jarome Iginla dostal od lekárov „zelenú“
35-ročný kapitán Calgary Flames Jarome Iginla dostal povolenie od tímových lekárov začať trénovať so svojím tímom, keď prvé dni prípravného kempu „plameňov“ musel vynechať kvôli zraneniu.

New Jersey Devils predĺžilo zmluvu so Zajacom
„Diabli“ z New Jersey podpísali nový osemročný kontrakt s útočníkom Travisom Zajacom, ktorý si počas spomínaného obdobia zarobí 46 miliónov dolárov. Zmluva obsahuje no-trade klauzulu počas celého obdobia a taktiež miliónový podpisový bonus v prvých dvoch rokoch zmluvy.

Lombardi sa vracia do Phoenixu
Skúsený útočník Matthew Lombardi sa vracia do Phoenixu Coyotes v ktorom pôsobil v rokoch 2008-2010. Do Arizony prichádza z kanadského Toronta. „Javorové listy“ za neho získali voľbu v treťom alebo štvrtok kole draftu 2014, Toronto však bude môcť draftovať iba v prípade, že sa Lombardi upíše „kojotom“ aj na nasledujúcu sezónu.

Knuble sa zapojil do tréningové kempu Detroitu
40-ročný krídelník Mike Knuble bol pozvaný do prípravného kempu Detroitu Red Wings, tým sa ešte viac znižuje šanca Tomáša Tatara na štart v drese „červených krídel“ od začiatku sezóny.

Na listine voľných hráčov sa ocitlo viacero zaujímavých mien
Na waiver liste tímov NHL sa objavili noví hráči a to Scott Gomez (Montreal Canadiens), Wade Redden (New York Rangers), Tim Connoly (Toronto Maple Leafs), David van der Gulik (Colorado Avalanche), Leland Irving, Henrik Karlsson (Calgary Flames), Jake Dowell (Minnestota Wild), Derek Joslin (Vancouver Canucks) – Toronto poslalo na listinu voľných hráčov beka Keitha Aucoina, ktorého si vybrali New York Islanders.