Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (18.1.)

piatok, 18. január 2013 12:36 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (18.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (18.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Podľa bulvárneho plátku The Sun ponúka AC Miláno za Maria Balotelliho 24 miliónov libier, čo je čiastka, ktorú sú Citizens pripravení prijať. Či sa však dá dôverovať týmto fámam je otázne, nakoľko majiteľ Rossoneri Silvio Berlusconni viackrát poprel, že by malo AC o služby Balotelliho záujem.

CHELSEA
: V tlači sa objavila zaujímavá informácia, podľa ktorej Pep Guardiola skôr než podpísal zmluvu s Bayernom Mníchov odmietol ponuku Romana Abramoviča na ročný plat vo výške 15 miliónov libier. V metropole Nemecka bude španielsky kormidelník zarábať od novej sezóny 10 miliónov eur.

CHELSEA:
34-ročný stredopoliar Chelsea Frank Lampard, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou po tejto sezóne opustí Stamford Bridfge (a jeho odchod nie je vylúčený ani teraz v januári) je podľa portálu goal.com dohodnutý na kontrakte s americkým tímom LA Galaxy.

MANCHESTER UNITED:
Pre škótskeho záložníka Darrena Fletchera sa táto sezóna skončila. 28-ročný futbalista totiž musel podstúpiť operáciu pre jeho dlhodobé chronické problémy s črevami. Vedenie Manchestru United  vo svojom vyhlásení píše, že klub s Fletcherom naplno počíta od budúceho ročníka.

MANCHESTER UNITED:
Frederico Macheda, ktorý sa nevie v Manchestri presadiť v nabitej konkurencií, s najväčšou pravdepodobnosťou v januári opustí Old Trafford a zamieri na polročné hosťovanie. Veľký záujem o jeho služby má nemecký Stuttgart, no taliansky 21-ročný kanonier možno zamieri aj do Španielska.

LIVERPOOL
: Tréner The Reds Brendan Rodgers odmietol reagovať na otázky novinárov, ktorí sa zaujímali, či sú chýri o interese Liverpoolu o služby Holanďana Wesleyho Sneijdera z Interu Miláno pravdivé.

NEWCASTLE
: Kormidelník Strák Alan Pardew vyhlásil, že v priebehu tohto prestupového obdobia ma za cieľ získať dvoch kvalitných futbalistov. Ak sa mu to podarí klub by nemal mať starosti so záchranou v súťaži.

SWANSEA & NORWICH & SUNDERLAND
: V hľadáčiku Norwichu a Sunderlandu sa ocitol 27-ročný útočník Swansea Danny Graham. Za autora siedmych tohtosezónnych gólov (tri v Premier League) ponúkajú anglickí “Kanárici” 5 miliónov libier. Ponuka Sunderlandu zatiaľ známa nie je.

QUEENS PARK RANGERS:
Francúz Djibril Cissé, s ktorého službami Harry Redknapp už nepočíta, zrejme prestúpi do katarského klubu Al Gharafa.

WEST BROMWICH & QPR
: Podľa špekulácií  anglických médií Nigérijčan Peter Odemwingie požiadal vedenie WBA, aby ho predalo do Queens Park Rangers, kde mu ponúkajú atraktívny plat.