Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (19.1.)

sobota, 19. január 2013 13:59 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (19.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (19.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Ovečkin na ZOH pôjde
Ruská hokejová hviezda Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin sa zúčastní ZOH v Soči, ktoré sa uskutočnia budúci rok. Majiteľ Washingtonu sa vyjadril, že ruskej superhviezde povolí hrať na olympiáde aj v prípade, že sa počas ZOH bude hrať NHL.

Višňovský sa vráti do Islanders. Kedy to je zatiaľ otázne...
Slovenský obranca Ľubomír Višňovský sa napokon vráti do NHL, kde bude hájiť farby New Yorku Islanders. Višňovský presne nevie, kedy odletí do zámoria, no je rozhodnutý dohrať sezónu v NHL – nič iné mu ani neostáva, keď vedenie „ostrovanov“ nechcelo o zotrvaní skúseného beka v KHL ani počuť. Medzitým Islanders Višňovského suspendovali, nakoľko neprišiel do kempu v plánovanom termíne. Viac informácií nájdete tu >>>

Pánik nominovaný do Zápasu hviezd AHL
Slovenský útočník Richard Pánik, ktorý v AHL háji farby farmy Tampy Bay Lightning Syracuse Crunch bol nominovaný do výberu Východnej konferencie v Zápase hviezd AHL, ktorý sa uskutoční 27. a 28. januára.

Wade Redden dlho bez práce neostal
35-ročný obranca Wade Redden, ktorý bol New Yorkom Rangers vykúpený zo zmluvy dlho bez angažmánu neostal, keď po jeho službách siahli St. Louis Blues. „Bluesmani“ s ním podpísali ročný kontrakt v hodnote 800 tisíc dolárov.

Helm so Samuelssonom out minimálne jeden zápas
Do prvého duelu NHL v skrátenej sezóne sa nepostavia dvaja útočníci Detroitu Red Wings Darren Helm a Mikael Samuelsson. Prvý menovaný má zdravotné problémy s chrbtom, Samuelsson si privodil zranenie triesla.

Obhajca LA si zmluvne zaistil služby trénera Suttera
Los Angeles Kings podpísalo kontrakt s hlavným trénerom Darrylom Sutterom. Na svojich postoch zostali aj generálny manažér a prezident Dean Lombardi či bývalý hráč „kráľov“ Luc Robitaille, ktorý v klube pôsobí ako prezident obchodných operácií.

Asistentmi Salvadora v New Jersey Kovaľčuk s Eliášom
Novému kapitánovi New Jersey Devils, 36-ročnému obrancovi Salvadorovi, budú asistentov robiť ruský krídelník Iľja Kovaľčuk a český forward Patrik Eliáš.

Florida predĺžila kontrakt s Kulikovom
Florida Panthers predĺžila kontrakt s obrancom Dmitrijom Kulikovom. Mladý obranca by mal s tímom zo slnečnej Floridy podpísať dvojročnú zmluvu.

Alexej Kovaljov uspel na skúške vo Floride
39-ročný skúsený útočník Alexej Kovaljov uspel na skúške vo Floride Panthers a vedenie klubu mu predložilo ročnú zmluvu v hodnote jedného milióna dolárov.

Winchester neuspel na skúške v Calgary
Americký útočník Brad Winchester neuspel na skúške v Calgary Flames, s ktorým sa pred začiatkom prípravných kempov dohodol na skúšobnom kontrakte. V tíme „plameňov“ tak nezotrvá a nový angažmán si bude musieť nájsť inde.