Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (19.1.)

sobota, 19. január 2013 14:23 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (19.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (19.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Fanúšikovia Gunners si konečne vydýchli. Najväčšia hviezda Arsenalu Theo Walcott nenapodobnil kroky Nasriho, Van Persieho či Fabregasa, ale rozhodol sa zostať na Emirates Stadium a podpísať s Arsenalom novú zmluvu. 23-ročný útočník si po dlhých rokovaniach vyjednal týždenný plat vo výške 100 tisíc libier. Nový kontrakt je platný do konca sezóny 2015/2016.

MANCHESTER CITY: Fámy o odchode Maria Balotelliho do AC Miláno naberajú na obrátkach. Bulvárny anglický denník The Sun informoval, že taliansky útočník už dal výpoveď nájmu v lukratívnej londýnskej štvrti a chystá sa na sťahovanie do Milána. Rossoneri by zaňho mali podľa tohto plátku zaplatiť 24 miliónov libier.

MANCHESTER UNITED & LIVERPOOL: Alex Ferguson reagoval na priznanie útočníka Liverpoolu Luisa Suaréza o jeho simulovaní v 16-ke vyhlásením, že za časté filmovanie pádov môžu v Premier League najmä cudzinci.

MANCHESTER UNITED & TOTTENHAM: Tréner Tottenhamu André Villas-Boas, ktorý v minulosti ako tréner FC Porto viedol aj Radamela Falcaa, sa nechal počuť, že Wayne Rooney má s penaltami rovnaký problém ako súčasná hviezda Atlética Madrid. Boas naznačil, že by Ferguson spravil najlepšie, keby kopaním penált poveril iného hráča, podobne ako to vtedy urobil on pri Falcaovi.

TOTTENHAM: Spurs sa zatiaľ nedarí dojednať so Schalke skorší príchod Lewisa Holtbyho. Nemecký ofenzívny stredopoliar by sa mal stať hráčom Tottenhamu podľa dohody po tejto sezóne, no André Villas-Boas by ho rád videl v mužstve už v tomto ročníku. Manažér Schalke 04 Horst Hedlt informoval, že Spurs zaňho zatiaľ neponúkli čiastku, ktorá by bola pre Schalke tak atraktívna, aby ho uvoľnili už teraz.

TOTTENHAM: Tréner Spurs André Villas-Boas až do konca sezóny nebude môcť počítať so službami brazílskeho záložníka Sandra, ktorý si v minulom kole proti Queens Park Rangers vážne poranil koleno, ktoré si podľa doktorov do konca tohto ročníka určite nestihne dať do poriadku.

LIVERPOOL: The Reds podľa britskej tlače ponúkli Interu Miláno 8 miliónov libier za služby stredopoliara Philippeho Coutinha. Príchod do Liverpoolu medzitým stále zvažuje aj ďalší hráč Nerazurri Wesley Sneijder, ktorý sa vraj nevie rozhodnúť, či uprednostní vyšší plat v Galatasarayi Istanbul, alebo populárnu Premier League, kde mu však Liverpool nesplní rovnaké platové požiadavky.

SOUTHAMPTON:  Nováčik Premier League trochu prekvapujúco mení trénera. Nigel Adkinsa nahradí na lavičke 40-ročný talentovaný tréner  Mauricio Pochettini, ktorý sa zviditeľnil ako kormidelník Espanyolu Barcelona.  S odvolaním Adkinsa nesúhlasí veľa fanúšikov Southamptonu a preto sa očakáva, že Pochettiniho nečaká na domácom štadióne práve vrúcne privítanie.
 
NORWICH: Vedenie Norwichu neuspelo u Celticu Glasgow s ponukou za 24-ročného útočníka Garyho Hoopera. Informoval o tom hráčov manažér Neil Lennon.