Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (20.1.)

nedeľa, 20. január 2013 12:03 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (20.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (20.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Výborná prvá noc Slovákov, žiaril Hossa, Chára aj Halák
V noci sa odohrali úvodné zápasy skrátenej sezóny NHL. Žiarili aj Slováci, keď sa asi najviditeľnejšie presadil Marian Hossa, ktorý strelil 2 góly úradujúcemu šampiónovi NHL LA Kings. Hossa sa na vysokom víťazstve 5:2 podieľal aj jednou asistenciou. Pri víťazstve Bostonu nad NY Rangers (3:1) predviedol výborný výkon Zdeno Chára, ktorý síce nebodoval, no aj tak ho vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. Len jediné mužstvo sa v noci nedokázalo presadiť a bol ním Detroit Red Wings, ktorý nedokázal ani raz prekonať nášho Jaroslava Haláka v bráne St. Louis Blues.

Prvý gól Mariána Hossu si pozrite tu >>>
Druhý gól Mariána Hossu si pozrite tu >>>

Ľubomír Višňovský oficiálne suspendovaný
Vedenie New Yorku Islanders oficiálne suspendovalo Ľubomíra Višňovského, ktorý sa do tejto chvíle nedostavil do prípravného kempu „ostrovanov.“ Isles pre to podpísali kontrakt s bekom Brianom Straitom, ktorého na waiver listinu poslali „tučniaci“ z Pittsburghu.

Slovanisti mali problém pri odlete do Omsku

Slovenský nováčik v KHL Slovan Bratislava mal problémy pri odlete z Chanty-Mansijsku do Omsku, keď im pred odletom bolo oznámené, že lietadlo má pokazený hydraulický systém. Po dvoch hodinách však Bratislavčania odcestovali a po hodinovom lete dorazili do Omsku.

Martin Cibák bol menovaný za kapitána Nižnekamsku

Slovenský forward Martin Cibák bol menovaný za kapitána účastníka KHL Neftechimik Nižnekamsk. Pomáhať mu budú Jevgenij Blochin a Alex Selujanov.

Daniel Briere vynechá úvod sezóny
Philadelphia Flyers sa bude musieť zaobísť bez svojho centra Dannyho Brierea, ktorý vynechá minimálne úvodné dva zápasy, keď si doliečuje zranenie zápästia.

Scott Gomez sa počas víkendu stretne s predstaviteľmi „žralokov“
Útočník Scott Gomez, ktorý bol Montrealom Canadiens vyplatený zo zmluvy, by sa mal počas víkendu stretnúť s vedením San Jose Sharks a jednať o jeho prípadnom angažmáne. Gomezovi sa v posledných sezónach vôbec nedarilo a patril medzi najpreplatenejších hokejistov v NHL. Medzi záujemcov o Gomezove služby patrí vraj aj jeho bývalý klub New Jersey Devils.

Podľa bookmakerov najväčším favoritom Pittsburgh

Podľa bookmakerov je najväčším favoritom NHL Pittsburgh Penguins, v tesnom závese za nimi sú tímy New York Rangers, Vancouver Canucks a obhajcovia z Los Angeles Kings.

Edler predĺžil zmluvu s Vancouverom

Švédsky obranca Alexander Edler predĺžil svoj kontrakt so svojím súčasným zamestnávateľom z Vancouveru šesťročnú zmluvu v hodnote 30 miliónov dolárov. Edler má za sebou 6 sezón v NHL, všetky odohral v drese „kosatiek.“

Novým kapitánom Floridy Ed Jovanovski

Novým kapitánom Floridy Panthers sa stalo skúsený obranca Jay Bouwmeester. Jeho asistentmi budú Stephen Weiss a Brian Campbell. Tomáš Kopecký tak prišiel o „áčko“ na drese.

Zástupcovia kapitána v Minnesote známi
Pomocníci kapitána Mikka Koiva v Minnesote budú dve letné posily Zach Parise a Ryan Suter.

Svojich asistentov pozná aj Phaneuf z Toronta
Dion Phaneuf, obranca Toronta Maple Leafs bude aj v tejto sezóne plniť rolu kapitána mužstva. Jeho asistentmi sa stali Clarke MacArthur a Joffrey Lupul. V prípade potreby ich zastúpi Jay McClement. 

Begin uspel na skúške v Calgary

Útočník Steve Begin uspel na skúške v prípravnom kempe Calgary Flames a s „plameňmi“ podpísal dvojcestnú zmluvu v hodnote 525 tisíc dolárov.

White a McCarthy neuspeli na skúške v St. Louis/Calgary
Útočník Colin White neuspel na skúške v St. Louis Blues a bude si musieť nájsť iný angažmán. Presadiť sa nepodarilo ani Steveovi McCarthymu v Calgary Flames.

Mike Knuble bude pôsobiť na farme Detroitu v Grand Rapids

40-ročný útočník Mike Knuble sa nepresadil do hlavného tímu Detroitu Red Wings, no podpísal skúšobný kontrakt na 25 zápasov s farmou „červených krídel“ v Grand Rapids.

James Sheppard pokračuje v San Jose

Útočník James Sheppard bude pokračovať vo svojej kariére v organizácii San Jose Sharks, keď podpísal novú dvojcestnú zmluvu v hodnote 825 000 dolárov.