Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (21.1.)

pondelok, 21. január 2013 09:22 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (21.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (21.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Hossa opäť žiaril. Vedie produktivitu NHL!
Marián Hossa vstúpil do novej sezóny vo veľkom štýle. Dnes v noci si pripísal do štatistík ďalšie dva body za dva góly do siete Phoenixu. Hossa má na svojom konte po dvoch stretnutiach už 5 kanadských bodov (4+1), v tabuľke strelcov ligy je prvý a v tabuľke produktivity zdieľa prvé miesto s Thomasom Vanekom z Buffala (2+3).

Video prvého gólu Hossu proti Phoenixu si pozrite tu >>>
Video druhého gólu Hossu si pozrite tu >>>

Marek Viedenský povolaný do AHL

Slovenský útočník Marek Viedenský dostal pozvánku od Worcestru, ktorý je farmou San Jose Sharks. Marek Viedenský doteraz pôsobil v ECHL v tíme San Francisco Bulls, kde odohral 16 zápasov s bilanciou 7+9.

Scott Gomez odcestoval za hráčmi San Jose do Calgary
Útočník Scott Gomez ,ktorý bol minulý týždeň vyplatený zo zmluvy Montrealom Canadiens odletí do Calgary za hráčmi San Jose Sharks. S vedením „žralokov“ mal počas víkendu jednať o jeho novej zmluve. Na stole bol údajne kontrakt v hodnote 700 tisíc dolárov, ktorý však americký útočník odmietol.

Joffrey Lupul sa upísal Torontu na ďalších päť rokov
Útočník Toronta Maple Leafs predĺžil zmluvu so svojím súčasným zamestnávateľom o päť rokov. Počas piatich rokov si celkovo zarobí 26,25 milióna dolárov.

Bertuzzi bude pauzovať minimálne mesiac

Útočník Detroitu Red Wings bude musieť pauzovať minimálne jeden mesiac, keď si musí doliečiť zranené triesla, ku ktorým sa pridala aj mononukleóza.

Versteeg sa do začiatku sezónu nedokázal vyliečiť
Útočník Floridy Panthers Kris Versteeg nie je ešte 100% fit a tak vynechá prvé duely skrátenej sezóny NHL. Versteeg ma totiž naďalej problémy s bedrovým kĺbom. Okrem Versteega „panterom“ chýbajú aj Kulikov, Weaver, Bergenheim, Goc a Gudbranson.

Dan Carcillo sa zranil

Chicago Blackhawks sa bude musieť zaobísť bez útočníka Daniela Carcilla, ktorý sa hneď v prvom zápase sezóny zranil pri zrážke s Drewom Doughtym z Los Angeles. V zostave „jastrabov“ by ho mal nahradiť mladík Brandon Saad.

Zranený je aj Ville Leino

Buffalo Sabres muselo v zostave nahradiť Mattom Ellisom fínskeho útočníka Villeho Leina, ktorý je zranený v dolnej časti tela. Dĺžka jeho liečenia zatiaľ nie je známa.

Islanders odohrajú prvé duely sezóny bez trénera Capuana
Hokejisti New York Islanders odohrajú úvod sezóny bez svojho trénera Jacka Capuana, ktorý na lavičke „ostrovanov“ bude chýbať pre zdravotné problémy.

Regier naďalej generálnym manažérom Buffala
Darcy Regier bude naďalej vykonávať funkciu generálneho manažéra Buffala Sabres, keď s ním majiteľ klubu Tery Pegula predĺžil zmluvu, ktorej podrobnosti doposiaľ nie sú známe.

Kazaň získala Nieminena
Účastník KHL AK Bars Kazaň získalo do svojich radov 25-ročného brankára, ktorý doteraz pôsobil vo fínskej SaiPe Janiho Nieminena, ktorý bude v ruskom klube pôsobiť do konca sezóny. SaiPa si za Nieminena našla náhradu v podobe fínskeho gólmana Hannu Toivonena, ktorý túto sezónu pôsobil v ECHL. Nieminen bude v Kazani kryť chrbát Konstantinovi Barulinovi.