Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (14.1.–20.1.)

pondelok, 21. január 2013 09:37 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (14.1.–20.1.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (14.1.–20.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

KHL pokračuje v plnom prúde a o miestenky do play-off sa strhol zaujímavý boj. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulého týždňa KHL podľa výberu Sport7.sk.

Brankár

Kari Rämö (Avangard Omsk) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 56 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 1 shutout, 1,5 inkasovaného gólu na zápas, 94,9% úspešnosť zásahov

Fínsky brankár Kari Rämö v stredu pomohol svojmu tímu k zisku troch bodov 17 zákrokmi v zápase proti CSKA Moskva, ktorý jeho tím vyhral 4:3. V piatok Avangard hostil HC Lev Praha, zvíťazil 4:0 a 26–ročný gólman si po skvelom výkone, keď pochytal 39 streleckých pokusov súpera, pripísal na svoje konto zaslúžený shutout. Predovšetkým vďaka Rämövým skvelým výkonom Omsku momentálne patrí vedúca priečka v tabuľke KHL a nič sa na tom nezmenilo ani po nedeľňajšej prehre Omsku s našim Slovanom (2:3sn), v tomto dueli ale Rämö nechytal. 

Obrancovia


Krisjanis Redlihs (Dinamo Riga)
Bilancia týždňa: 0+3

Medzi najlepších sa dostal aj skúsený bek Dinama Riga, teda tímu, ktorý ani zďaleka nepatrí medzi najlepšie celky KHL. Redlihs však patril medzi najaktívnejších zadákov minulého týždňa. Do štatistík si pripísal tri body za asistencie, keď jednu gólovú prihrávku zaznamenal v dueli s Novgorodom, ktorý jeho tím prehral tesne 3:4 a ani Redlihsova bilancia 0+2 z nedele nestačila lotyšskému celku na zisk bodov, keď pred očami svojich divákov prehral s Mytišči opäť o jeden gól 4:5.

Jevgenij Rjasenskij (CSKA Moskva)
Bilancia týždňa: 1+3

Najproduktívnejším bekom uplynulých siedmich dní sa stal obranca CSKA Moskva Jevgenij Rjasenskij. Jeho dve gólové prihrávky však v stredu nezabránili prehre v Omsku 4:3. Skórovať sa mu podarilo v piatok v Astane. Tento duel vyznel jasne v prospech Rjasenskeho tímu, keď Barys prehral s CSKA 1:8. 25-ročný zadák si v nedeľu pripísal víťazný asistenciu, keď si spolu s jeho spoluhráčmi skrížil hokejky s hokejistami z Jugry Chanty-Mansijsk.

Útočníci

Alexander Radulov (CSKA Moskva)Bilancia týždňa: 0+8

Najväčšou hviezdou týždňa bol Alexander Radulov. Ten sa po návrate do zostavy CSKA „odtrhol“ z reťaze. Najprv jeho dve prihrávky nestačili na víťazstvo v Omsku (4:3), no o dva dni bodovo explodoval v stretnutí v Astane, keď svojmu celku pomohol k výhre 1:8 štyrmi asistenciami. Ďalšie dva „áčka“ získal v dueli v Chanty-Mansijsk a jeho záverečná bilancia týždňa tak znie 0+8.

Nicklas Persson (CSKA Moskva)
Bilancia týždňa: 3+3

Center prvého útoku CSKA Moskva, ktorý má na krídlach Alexa a Igora Radulovcov, nezaostával za svojimi spoluhráčmi z útoku. Z tejto trojice sa do našej elitnej zostavy nedostal len Igor Radulov, no ten si do štatistík pripísal v uplynulom týždni taktiež veľmi peknú bilanciu 4+1. Ešte viac sa však darilo švédskemu strednému útočníkovi.  Najprv raz skóroval v Omsku pri prehre 4:3, na vysokom víťazstve v kazašskej Astane 1:8 sa podieľal bilanciou 1+2 a gólom a asistenciou pomohol svojmu tímu zvíťaziť aj na ľade nepríjemnej Jugry Chanty-Mansijsk 1:4.

Igor Skorochodov (Jugra Chanty-Mansijsk) Bilancia týždňa: 3+2

Útočnú dvojku CSKA Moskva dopĺňa Igor Skorochodov, krídelník Jugry Chanty-Mansijsk. Ten najprv dvomi gólmi a jednou asistenciou pomohol v utorok svojmu tímu zdolať Barys Astanu 6:4. Ďalší gól pridal v piatok v súboji so Slovanom Bratislava, keď jeho presný zásah znamenal víťazstvo Jugry. Podarený týždeň zakončil jednou prihrávkou, ktorou nedokázal odvrátiť prehru svojho tímu s moskovským CSKA 1:4.