Main Content

REBRÍČEK: 5 najväčších favoritov na zisk Stanley Cupu

pondelok, 21. január 2013 17:14 | Autor: Dávid Lech

Skrátená sezóna NHL 2012/2013 je v plnom prúde. Leto nám prinieslo množstvo zaujímavých prestupov a podpisov zmlúv. Niektoré tímy sa posilnili, niektoré výrazne oslabili. Predstavujeme vám 5 najväčších favoritov na zisk Stanley Cupu.

St. Louis Blues


V skrátenej sezóne je veľmi ťažké určiť favorita Stanley Cupu. Najlepšia hokejová liga sveta je veľmi vyrovnaná, vyhrať môže každý s každým. Je možné, že sa do play-off nedostanú niektoré favorizované kluby, pretože počas tohto hokejového maratónu stačí séria nevydarených zápasov a tá môže byť rozhodujúca. Zostavili sme rebríček piatich najväčších papierových favoritov sezóny 2012/2013. Na piate miesto zaraďujeme St. Louis.

Brankári: Jaroslav Halák, Brian Elliott

Najsilnejšou zbraňou tohto tímu je brankársky post. Halák s Elliottom patria medzi špičku v NHL, o čom svedčí minulosezónny zisk William Jennings Trophy, ktorá sa udeľuje brankárom s najnižším počtom inkasovaných gólov v sezóne. Video najkrajších zákrokov nášho reprezentačného brankára z minulej sezóny si môžete pozrieť na videu vyššie.

Obrancovia: Ian Cole, Jeff Woywittka, Kris Russell, Kevin Shattenkirk, Barret Jackman, Roman Polák, Alex Pietrangelo


St. Louis je zvyknuté hrať defenzívny hokej, ktorý prináša ovocie v podobe dobrých výsledkov tímu. Hoci mužstvo sa počas leta oslabilo o Carla Colaiacova, obranu vystužil defenzívny bek Jeff Woywitka, ktorý prišiel z New Yorku Rangers a mužstvu pridá dôležité centimetre a kilogramy. Tie zverencom Kena Hitchcocka v minulej sezóne chýbali. 

Ľavé krídla: T. J. Oshie, Alex Steen, David Perron, Jaden Schwartz
Centri: Andy McDonald, Vladimír Sobotka, Patrick Berglund, Scott Nichol
Pravé krídla: David Backes, Vladimir Tarasenko, Chris Stewart, Jamie Langenbrunner, Matt D’Agostini, Ryan Reaves


"Bluesmani" nie sú tímom, ktorý by strieľal veľa gólov, no v mužstve figuruje viacero hráčov, ktorí dokážu udrieť v správnej chvíli. Do sezóny nastúpi aj obrovský talent Vladimir Tarasenko, ktorý patrí medzi najväčšie nádeje ruského hokeja. Mal by sa stať jedným z ťahúňov tímu a jeho úlohou bude najmä strieľanie gólov.

Saint Louis dlhé roky patrilo medzi outsiderov NHL, časom sa však v tomto tíme utvoril veľmi silný kolektív, ktorý bude pomýšľať na tie najvyššie méty. Veľmi dôležité bude ako sa bude dariť St. Louis v ofenzíve, no ak bude klub generálneho manažéra Douga Armstronga strieľať dostatok gólov, môže útočiť aj na najcennejšiu hokejovú trofej.