Main Content

Marián Hossa má skvelý vstup do sezóny, spolieha na inštinkt

utorok, 22. január 2013 13:30 | Autor: TASR

Hokejový klub NHL Chicago Blackhawks má za sebou úspešný vstup do sezóny a po dvoch víťazstvách už porovnávajú súčasný tím s majstrovským z roku 2010. Chicago po výhre v Los Angeles uspelo aj v nedeľu vo Phoenixe.

"Momentálne sú pocity rovnaké ako v roku 2010. Darí sa všetkým štyrom formáciám, robíme podobné veci. Viem, že sme odohrali len dva zápasy a je priskoro o tom hovoriť. Keď však striedate pravidelne štyri útoky, máte viac energie, ako keď hráte len na dve či tri formácie," povedal pre Chicago SunTimes slovenský krídelník Marián Hossa.

Trenčianskemu odchovancovi vyšiel úvod sezóny excelentne, dal štyri z jedenástich gólov Blackhawks. Hossa sa presadil proti elitným brankárom ligy Jonathanovi Quickovi z Los Angeles a Mikovi Smithovi z Phoenixu. S pribúdajúcim časom sa môžu jeho výkony zlepšovať.

Zatiaľ sa spolieha predovšetkým na svoj kanoniersky inštinkt.

"Nohy ma síce poslúchajú, ale ak mám povedať pravdu, hlava a ruky sa stále len prispôsobujú rýchlejšej hre. Niekedy netreba robiť veľa, stačí sa spoľahnúť na svoj inštinkt a pomaly si budovať dôveru a istotu. Niekedy hrám oveľa lepšie a nedosiahnem žiadne góly, inokedy si nemyslím, že môj výkon je dobrý, a teším sa dvakrát," doplnil Hossa.

© WEBNOVINY