Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (22.1.)

utorok, 22. január 2013 14:39 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (22.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (22.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Slovan má na lane viacero zaujímavých posíl, skloňujú sa mená ako Svatoš či Mikúš
Slovenský nováčik sa pred čoraz blížiacim sa play-off chce posilniť o čom svedčia aj špekulácie ohľadom podpisu zmluvy s Marekom Svatošom, útočníkom so skúsenosťami zo zámoria, ktorý sa nedokázal pred touto sezónou presadiť vo Floride Panthers. „Belasí“ by mali záujem priviesť do svojho mančaftu aj útočníka Juraja Mikúša, ktorého momentálnym pôsobiskom je pražský Lev. Ďalšie konkrétne mená nepadli, záujem však je aj o ďalších hráčov.

Podhradský jednou z hviezd týždňa v KHL
Obranca Peter Podhradský sa stal najlepším obrancom týždňa v KHL, keď v troch zápasoch svojho tímu zaznamenal bilanciu 1+1. Obranca Donbassu Doneck robí spoločnosť Vasilijovi Košečkinovi, brankárovi Čerepovca a Alexandrovi Frolovovi, útočníkovi Avangardu Omsk.

Mojžiš s Tabačkom majú zdravotné problémy
Štart dvoch bekov Slovana v utorkovom zápase v Astane je ohrozený. Obrancovia Tomáš Mojžiš a Ján Tabaček si privodili zranenia v nedeľňajšom zápase v Omsku. Horšie zo spomínanej dvojice je na tom Ján Tabaček, ktorý má problémy s členkom.

Lecavalier oslavoval tisíci štart v NHL
Kapitán Tampy Bay Lightning Vincent Lecavalier včera v noci odohral svoj tisíci duel v profilige. Všetky zápasy odohral v drese „Bolts.“ V 1000 zápasoch zaznamenal 844 bodov za 374 gólov a 470 asistencií.

Kundrátek bol povolaný Washingtonom z farmy
Český obranca Tomáš Kudrátek bol povolaný Washingtonom Capitals z farmy v Hershey, keď sa „kapitánom“ zranil bek Jack Hillen, jeho miesto by mal zaujať práve český bek.

Wade Redden by v drese Blues mal nastúpiť vo štvrtok
Vedenie St. Louis Blues sa rozhodlo dať chvíľu čas Wadeovi Reddenovi na aklimatizovanie sa novému prostrediu a zohratiu sa s novými spoluhráčmi. Redden by si tak dres St. Louis mal obliecť vo štvrtok v dueli s Nashvillom. Redden by sa mal predstaviť po boku Alexa Pietrangela.

Jonathan Cheechoo sa upísal Oklahome City
Útočník Jonathan Cheechoo, ktorý sa stal v sezóne 2005/2006 s 56 gólmi najlepším strelcom NHL, sa upísal edmontonskej farme v AHL Oklahome City. 32-ročný krídelník mal minulý ročník podpísaný kontrakt so St. Louis, no hral len na ich farme v Peorii.

Boston sa bude musieť zaobísť bez Seidenberga
„Medvede“ z Bostonu sa musia popasovať so zranením svojho zadáka Dennisa Seidenberga, ktorý utrpel bližšie nešpecifikované zranenie dolnej časti tela. Dieru v zostave tak vyplní bek Aaron Johnson.

Asistenti kapitána vo Winnipegu známi
Novými asistentmi kapitána Andrewa Ladda vo Winnipegu Jets sa stali Olli Jokinen a Mark Stuart, ktorí nahradili dvojicu Tobias Enström – Dustin Byfuglien.

Tréner Islanders Capuano sa vrátil na lavičku svojho tímu
Hlavný tréner „ostrovanov“ Jack Capuano sa v zápase svojho tímu s Tampu Bay vrátil na lavičku, keď štart Islanders v novej sezóne zmeškal kvôli zdravotným problémom.

Tampa Bay sa posilnila o Jacquesa
Floridu Panthers opustil Jean-Francois Jacques, ktorý sa sťahuje do Tampy Bay za zatiaľ neurčené budúce vyrovnanie. Jacques má dvojcestný kontrakt v hodnote 750 000 dolárov.