Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (22.1.)

utorok, 22. január 2013 15:06 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (22.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (22.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Červení Diabli chcú do konca tohto prestupového obdobia uzavrieť prestup Wilfrieda Zahu na Old Trafford. Mladý anglický útočník by mal ale formou hosťovania dohrať túto sezónu v Crystal Palace.

MANCHESTER UNITED:
Frederico Macheda, ktorý nedostáva pri nabitej konkurencií v útoku Red Devils žiadne príležitostí, mieri na hosťovanie do druholigového španielskeho klubu FC Elche.

MANCHESTER UNITED
: Podľa Daily Telegraph by sa medzi Manchestrom United a FC Barcelona mohla zrealizovať zaujímavá výmena brankárov. Do Barcelony by mieril David de Gea a na Old Trafford skúsený 31-ročný Victor Valdes.

LIVERPOOL:
Inter Miláno žiada od Liverpoolu za 21-ročného ofenzívneho záložníka Coutinha až 15 miliónov libier. Liverpool doposiaľ učinil len jednu ponuku vo výške 8 miliónov, no takmer dvojnásobnú sumu s najväčšou pravdepodobnosťou ochotný zaplatiť nebude.

LIVERPOOL: Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard sa nechal počuť, že by rád prekonal rekord Davida Beckhama v počte reprezentačných zápasov za Anglicko. Gerrard má na svojom konte zatiaľ 100 štartov, pričom Beckham sa zastavil na čísle 115.

LIVERPOOL:
Otec brankára Liverpoolu Pepeho Reinu naznačil, že jeho syn by mohol odísť po sezóne do Barcelony, v ktorej končí Victor Valdés. Reina je odchovancom barcelonskej La Masie a preto má k tomuto klubu blízko.

CHELSEA: Tréner The Blues Rafael Benitez vyhlásil, že kritici Fernanda Torresa nerozumejú futbalu. Futbal totiž podľa Beniteza nie je len o gólových štatistikách, ale o celkovom hráčovom prínose pre tím. Benitez však priznal, že po príchode Demba Ba to má mužstvo jednoduchšie, lebo má dvoch kvalitných útočníkov.

CHELSEA: Vedenie Chelsea zatiaľ nezvažuje rokovania o predĺžení zmluvy s Johnom Terrym.

EVERTON: Ján Mucha by mohol nájsť vykúpenie z nešťastného pôsobenia v Evertone vďaka bývalému reprezentačnému trénerovi Vladimírovi Weissovi staršom. Weiss ho totiž chce z Evertonu vykúpiť do kazašského Kajratu Almata, ktorý začal trénovať koncom minulého roku.
 
ARSENAL: Podľa britskej tlače je prestupovou prioritou Arsenalu získanie stredopoliara Celticu Glassgow Victora Wanyamu. Trhová hodnota 21-ročného defenzívneho záložníka sa odhaduje na 5 miliónov eur.

NEWCASTLE:
Obranné rady Newcastlu prejdú v týchto dňoch zdá sa veľkými zmenami. S najväčšou pravdepodobnosťou je na odchode Fabrizio Coloccini, ktorý sa nechal počuť, že sa chce vrátiť do rodnej Argentíny. Do tímu  by ale mali prísť Missadio Heidara a Mapou Yang-M‘biwa.  Príchod oboch zaujímavých posíl by sa mohol zrealizovať už v najbližších dňoch.

QUEENS PARK RANGERS:
Ďalším hráčom, ktorý sa ocitol v hľadáčiku Harryho Redknappa je Rolando z FC Porto. 27-ročný stopér v portugalskom veľkoklube v poslednej dobe nehráva a preto by rád zmenil pôsobisko. Redknapp poškuľuje aj po službách Moussu Sissoka z Touluse a Nika Kranjčara z Dynama Kyjev.