Main Content

Elitná zostava 23. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 22. január 2013 15:34 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 23. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 23. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League má po víkende odohraných už 23. kôl. Prinášame vám elitnú zostavu víkendových zápasov, ktoré opäť priniesli zaujímavý futbal.

BRANKÁR

David De Gea (Manchester United) -
Keby nebolo Davida De Geu Manchester United by pravdepodobne z White Hart Line odišiel s dlhým nosom. Španielsky brankár skvelými zákrokmi privádzal hráčov Spurs dlho do zúfalstva a inkasoval až v 93. minúte, keď ho prekonal Clint Dempsey.

OBRANCOVIA

Craig Gardner (AFC Sunderland) -
AFC Sunderland konečne zabral aj na súperovej pôde, keď Black Cats zdolali Wigan na jeho pôde 3-2. Pričinil sa o to veľkou mierou aj člen širšieho kádra anglickej reprezentácie Craig Gardner, ktorý vyriešil väčšinu defenzívnych situácií na výbornú a otváral skóre po góle z pokutového kopu.

Gary Cahill (Chelsea FC) -
Chelsea v londýnskom derby zdolala rivala z Arsenalu 2-1, no hlavne v závere zápasu mali The Blues na málo. Súper ich dostal pod tlak a pohrozil po viacerých rohových kopoch a nakopávaných loptách. V strede obrany Modrých však bola pevná skala menom Gary Cahill, ktorý pomohol Chelsea ubrániť extrémne dôležité tri body.

Daniel Agger (FC Liverpool) - Daniel Agger predviedol v sobotňajšom zápase proti Norwichu City ďalší kvalitný výkon, hoci mu po boku chýbal jeho tradičný partner Martin Škrtel, ktorý sledoval zápas len z lavičky náhradníkov.  Agger mal veľký podiel na tom, že The Reds v stretnutí ani raz neinkasovali.

Glen Johnson (FC Liverpool) - Na troch bodoch tímu z Anfield Road mal veľký podiel aj šikovný ľavý obranca Glen Johnson, ktorý proti Norwichu po svojej ľavej strane lietal hore dolu a obrana anglických “kanárikov” z neho mala neraz vrásky na čele. Johnson okrem toho prihral na štvrtý gól Liverpoolu, o ktorý sa postaral Gerrard.

STREDOPOLIARI

Steven Gerrard (FC Liverpool) – Vyššie spomínaný obrancovia Agger s Jonhsonom mali veľký podiel na výhre Liverpoolu nad Norwichom, no najlepším hráčom domácich bol bez pochýb nestarnúci Stevie Gerrard. Kapitán The Reds sa na demontáži Norwichu (5-0) podieľal síce “len“ jedným gólom, no jeho prítomnosť na trávniku bolo cítiť v priebehu celého zápasu.

Jonathan De Guzman (Swansea City)
- Stredopoliar Swansea City Jonathan De Guzman odohral v sobotu proti Stoke jeden zo svojich najlepších zápasov v kariére, keď sa dvomi gólmi v druhom polčase najväčšou mierou zaslúžil o výhru 3-1. 

David Silva  (Manchester City) 
- Manchester City naháňa v tabuľke Manchester United a tri body proti Fulhamu (2-0) mali byť samozrejmosťou.  O oba presne zásahy Citizens sa postaral majster Európy David Silva, tým prvým otváral skóre už v druhej minuté, druhým v 70-tej upokojil domácich priaznivcov a zabránil dráme v posledných minútach.

ÚTOČNÍCI

Juan Mata (Chelsea FC)  - Na výhre Chelsea v derby zápase s Arsenalom mal obrovskú zásluhu krídelník Juan Mata. Útly Španiel v šiestej minúte otváral skóre zápasu a po celý duel zásoboval svojich spoluhráčov presnými prihrávkami, s ktorými mala obrana The Gunners veľké problémy.

Steven Fletcher (AFC Sunderland) – Ústrednou postavou zaujímavého zápasu Wiganu so Sunderlandom (2:3) bol skúsený útočník hostí Steven Fletcher, ktorý  zaznamenal hneď v prvom polčase 2 góly, ktoré boli napokon rozhodujúce.

Adam Le Fondre (Reading FC) – Reading cestoval do Newcastlu so skromnými cieľmi, no napokon sa mu podarilo využiť zlú formu domácich, ktorú pretavili do nečakaných troch bodov. Najväčšou mierou sa o to zaslúžil útočník hostí Adam Le Fondre, ktorý v 71. a 78.minúte zaznamenal jediné dva góly stretnutia.