Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (23.1.)

streda, 23. január 2013 08:19 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (23.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (23.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Roberto Luongo by sa o pár dní mohol sťahovať z Vancouveru
Brankár Roberto Luongo, ktorý je vo Vancouveri Canucks nepotrebný, by sa mal sťahovať preč z kanadského tímu. Potvrdil do generálny manažér „kosatiek“ Mike Gillis, ktorý sa vyjadril, že rokuje s klubom o prestupe Luonga a odchod 33-ročného gólmana sa zdá byť reálny už čoskoro. O aký klub ide však prezradiť nechcel.

Kopeckého gól nepomohol
Prvý gól v novej sezóne NHL sa podarilo v noci streliť slovenskému útočníkovi Tomášovi Kopeckému. Ani jeho presný zásah však Floride nepomohol k bodom, keď jasne prehrala na ľade Montrealu (4:1).
Video Kopeckého gólu si pozrite tu >>>

Colorado predložilo O’Reillymu novú ponuku kontraktu

Colorado Avalanche sa snaží dohodnúť so svojím voľným chráneným hráčom Ryanom O’Reillym, ktorý momentálne pôsobí v Metallurgu Magnitogorsk, na novom kontrakte. „Lavíny“ predložili mladému útočníkovi dve ponuky: dvojročnú zmluvu za 7 miliónov dolárov a päťročný kontrakt v hodnote 17 miliónov dolárov. O’Reillyho predstavy o plate sú však zjavne iné – chcel by sa priblížiť k hranici päť miliónov dolárov za rok.

Rokovania Canadiens so Subbanom uviazli
Montreal Canadiens sa naďalej nedokáže dohodnúť na novej zmluve s bekom P.K. Subbanom. Obe strany síce súhlasia s päťročnou dĺžkou zmluvy, no vedenie kanadského celku sa s perspektívnym obrancom nedokáže dohodnúť na výške platu. Mladý bek chce poberať päť miliónov dolárov ročne.

Scott Gomez by sa mal stať „žralokom“
Podľa viacerých zámorských médií by mal útočník Scott Gomez podpísal kontrakt so San Jose Sharks. Bližšie informácie však zatiaľ nie sú známe.

V Detroite sa musia vysporiadať s početnými zraneniami
Organizácia Detroitu Red Wings sa musí zaobísť bez zranených obrancov Jakuba Kindla, Jonathana Ericssona, Carla Colaiacova a bez útočníka Jana Mursaka, ktorý sa zranil v zápase proti St. Louis Blues po zrážke s Davidom Backesom, pri ktorej si zranil kľúčnu kosť.

Detroit posilní bek Huskins

Lazaret v obrane Detroitu spôsobený zraneniami sa vedenie „červených krídel“ rozhodlo riešiť podpisom zmluvy s bekom Kenom Huskinsom, ktorý naposledy pôsobil v St. Louis Blues.

Obhajca Stanley cupu sa musí zaobísť bez Greenea

Bek Los Angeles Kings Matt Greene si v sobotu v zápase s Chicagom poranil chrbát a bude musieť podstúpiť operáciu. Na jeho miesto bol povolaný Andrew Bondarchuk.

Tomas Holmström ukončil svoju hokejovú kariéru
Švédsky útočník Tomas Holmström ukončil svoju hokejovú kariéru. V NHL odohral počas 15 sezón 1026 zápasov, 180 v play-off a získal štyri Stanley cupy.

Ďalším úlovkom Oklahomy sa stal Clark

Obranca Brett Clark, ktorý vlaňajšiu sezónu odohral v Tampe Bay, sa stal novou posilou farmy Edmontonu Oilers Oklahomy.

Chicago posilní Karlsson
Chicago Blackhawks priviedlo do svojho tímu z Calgary brankára Henrika Karlssona, ktorý túto sezónu prehral boj o post dvojky s Lelandom Irvingom. Calgary za švédskeho gólmana získalo voľbu v siedmom kole tohtoročného draftu.

Na waiver listine sa ocitli Stewart a  Vandermeer
Na waiver listinu boli zapísaní hokejisti Anthony Stewart z Los Angeles a Jim Vandermeer z Vancouveru Canucks.

Dmitrij Jaškin sa stal hráčom týždňa v QMJHL

Český útočník Dmitrij Jaškin bol vyhlásený najlepším hráčom týždňa v juniorskej QMJHL, v ktorej v drese Monctonu zaznamenal v troch zápasoch desať bodov za bilanciu 3+7. V produktivite mu patrí piata priečka.

Osipov možnou posilou Mytišči
Bek Alexander Osipov, ktorý nedávno prestúpil z Chabarovsku do Kazane, by sa opäť mohol sťahovať. Tentoraz by sa mal stať novou posilou Atlantu Mytišči, ktoré bojuje o účasť v play-off. Osipov od príchodu do Kazane zatiaľ v drese AK Bars nenastúpil.

Alexej Troščinskij prestúpil do Astany

Obranca Alexej Troščinskij opustil svoj bývalý klub Viťaz Čechov a podpísal nový kontrakt s kazašskou Astanou.