Main Content

Elitná zostava 20. kola Primera Division podľa Sport7.sk

streda, 23. január 2013 09:58 | Autor: Anton Martinka

Elitná zostava 20. kola Primera Division podľa Sport7.sk
Elitná zostava 20. kola Primera Division podľa Sport7.sk | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala španielska Primera Division kompletným 20. kolom, ktoré nám prinieslo porciu zaujímavých zápasov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa Sport7.sk.



BRANKÁR

Andrés Fernandéz (Osasuna)
- Trápiacej sa Osasune sa víkendovým triumfom nad Deportivom La Coruňa podarilo opustiť posledné miesto tabuľky La Ligy. K výhre  Los Rojillos prispel vo veľkej miere aj brankár Andrés Fernandéz, ktorý zneškodnil hráčom La Corune viacero nebezpečných akcií.

OBRANCOVIA


Javier Manquillo (Atletico Madrid) – Skvelý výkon v drese Atletica Madrid predviedol pravý krajný obranca Javier Manquillo. Pre mladučkého 18-ročného obrancu to bol len druhý ostrý štart za Los Colchoneros a určite v ňom nesklamal. Manquillo si v stretnutí s nebezpečným Levante počítal bezchybne a kvalitný výkon okorenil asistenciou na otvárací presný zásah Adriána.

Demichelis (Malaga) – 30-ročný argentínsky stopér zaznamenal cez víkend už svoj tretí gól v sezóne, čo je na stredného obrancu vynikajúca bilancia. Hoci jeho presný zásah Malage na víťazstvo nestačil, keď nečakane remizovala s Celtou Vigo 1-1, Demichelis predviedol spoľahlivý výkon a za inkasovaný gól nemohol.

Raphel Varane (Real Madrid) - Mladý Francúz aj v zápase proti Valencii potvrdil, že z neho rastie veľká stopérska hviezda. 19-ročný rodák z Lille si proti Netopierom počítal v obrane ako skúsený harcovník a ubezpečil Mourinha, že je kedykoľvek pripravený zastúpiť Pepého či Ramosa.

Carlos Peňa (Real Valladolid
) - Na ľavú stranu obrannej formácie vyberáme Carlosa Peňu z Realu Valladolid. 28 ročný Španiel sa o to pričinil výborným defenzívnym výkonom proti Zaragoze (2-0), pričom platný bol aj v útoku, keď prihrával na druhý gól svojho tímu.

STREDOPOLIARI

Angel Di Maria (Real Madrid) - Angel Di Maria sa po menšej hernej kríze vracia do formy, ktorá ho zdobila najmä v minulej sezóne. Argentínčan patril v šlágri kola proti Valencii (5-0) k najlepším a najproduktívnejším hráčom Pusiniek, keď si do svojich štatistík zapísal dva góly a jednu asistenciu. Po záverečnom hvizde bol právom vyhlásený za muža zápasu.

Oscar Gonzales (Real Valladolid) – Hrdinom stretnutia Real Valladolid – Real Zaragoza (2-0) bol domáci ofenzívny záložník Óscar. 30-ročný Španiel najprv v 12.minúte asistoval na úvodný gól, aby v 74.minúte, keď sa schyľovalo k dramatickému záveru, sám presným zásahom upokojil domácich divákov.

Mesut Ozil (Real Madrid) - Ďalším hráčom Pusiniek, ktorý v zápase proti Valencii žiaril bol Mesut Ozil. “Špílmacher“ Bieleho baletu rozdával svojim spoluhráčom utešené prihrávky, dve z nich boli gólové. Nemecký reprezentant potvrdil, že keď sa mu darí, v Reale Madrid nemá na svojom poste konkurenciu.

Chory Castro (Real Sociedad) – Real Sociedad sa postaral cez víkend o najväčšie prekvapenie vo futbalovej Európe, keď porazil dovtedy nezdolanú Barcelonu 3:2. Hráčom, ktorý má na tomto víťazstve najväčší podiel bol krídelník Chori Castro, ktorý Kataláncom strelil dva góly.

ÚTOČNÍCI

Adrián (Atletico Madrid) – Najnebezpečnejším hráčom Atlética Madrid v súboji s Levante nebol Radamel Falcao, ktorý musel v priebehu stretnutia pre zranenie striedať, ale jeho kolega z ofenzívy Adrián. 25-ročný španielsky útočník, ktorý je na trhu rovnako žiadaný ako jeho slávnejší kolega, otvoril skóre dôležitého zápasu a jeho presný zásah znamenal 3 body.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – Cristiano Ronaldo odštartoval nový  kalendárny rok ako z učebnice. Potvrdil to aj v súboji s Valenciou, ktorú vôbec nešetril, keď už v 41.minúte stretnutia mal v štatistikách zapísané dva góly a jednu asistenciu.