Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (24.1.)

štvrtok, 24. január 2013 11:30 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (24.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (24.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Marián Gáborík s hetrikom!
Marián Gáborík musel na prvé body v sezóne čakať až do tretieho zápasu, n o stálo to za to! Slovenský blesk bol ústrednou postavou duelu proti Bostonu Bruins, keď zaznamenal hetrik. O víťazstve Rangers rozhodol svojim typickým únikom v predĺžení. Pozrite si jeho góly na tomto videu >>>

Marián Gáborík preradený z druhej do prvej formácie
Vedenie New York Rangers sa po nemastnom-neslanom úvode do sezóny rozhodlo preradiť slovenského ostrostrelca Mariána Gáboríka do prvej formácie, kde bude hrať po boku Ricka Nasha a Brada Richardsa. Ako ste si mohli prečítať vyššie okamžite to prinieslo svoje ovocie.

Štefan Ružička opúšťa po piatich rokoch Spartak Moskva
Slovenský útočník Štefan Ružička prestupuje z moskovského Spartaku do Salavat Julajev Ufa. Moskovčania za 27-ročného šikovného strelca obdržali finančnú kompenzáciu. V Ufe sa Ružička stretne s Ivanom Barankom. V Spartaku Moskva pôsobia ešte ďalší traja Slováci a to Branko Radivojevič, Jaroslav Obšut a Ján Lašák.

Marek Svatoš oficiálne novou posilou Slovana
30-ročný krídelník Marek Svatoš sa dohodol so slovenským nováčikom KHL na kontrakte do konca sezóny. Košický rodák sa so Slovanom dohodol po tom ako neuspel na skúške vo Florida Panthers a jeho comeback do NHL musí odložiť minimálne na ďalšiu sezónu. V Slovane dúfajú, že by mohol nahradiť Miroslava Šatana, pretože košický rodák podobne ako Šatan má povesť obávaného kanoniera.

Počas víkendu sa v drese Flames predstavia aj Červenka s Hudlerom
Podľa zámorských informácií by sa v sobotňajšej „bitke o Albertu,“ keď si Calgary zmeria sily s Edmontonom, mali v drese „plameňov“ objaviť aj českí útočníci Roman Červenka s Jiřím Hudlerom, ktorí úvod sezóny vynechali.

Scott Gomez sa naďalej nedohodol so San Jose

Útočník Scott Gomez, ktorý bol prednedávnom vyplatený zo zmluvy bývalým zamestnávateľom z Montrealu Canadiens sa napriek záujmu obidvoch strán nedohodol so San Jose Sharks na jeho novej zmluve.

Mike Green odohral svoj 400. zápas v NHL
V utorok odohral bek Washingtonu Capitals Mike Green svoj 400. zápas v NHL. Vo všetkých dueloch hájil farby Capitals a počas tohto obdobia stihol nazbierať 251 bodov za 82 gólov a 169 asistencií.

Z jubilea sa tešil aj Alex Steen
Svoj jubilejný zápas oslavoval aj útočník Saint Louis Blues Alexander Steen, ktorý sa tešil z päťstého štartu v najlepšej hokejovej lige sveta. Bývalý útočník Toronta Maple Leafs strelil 115 gólov ku ktorým pridal 164 asistencií.

Anže Kopitar bol dopísaný do zostavy Kings

Slovinský útočník a hviezda obhajcu Stanley cupu Anže Kopitar bol dopísaný na súpisku Los Angeles, keď sa uzdravil zo zranenia a čo chvíľa by sa mal objaviť na klziskách NHL.

Mike Commodore končí s pôsobením v AHL

Obrana Mike Commodore ukončil svoje pôsobenie v AHL, keď hájil dres Hamiltonu Bulldogs. Stal sa tak opäť nechráneným voľným hráčom. 

Ďalší hráč so skúsenosťami z NHL do AHL

Novou posilou Milwaukee Admirals, tímu AHL, sa stal 31-ročný útočník so skúsenosťami z NHL Bradom Winchesterom. Milwaukee je farmou tímu Nashville Predators.

„Lavíny“ sa budú musieť zaobísť bez zraneného Downieho

Steve Downie nebude môcť nastúpiť minimálne do najbližšieho duelu Colorada Avalanche. Z hry ho vyradilo zranenie kolena, rozsah jeho zdravotných problémov však ešte nie je známy.

Arťuchin vyviazol s prijateľnou stopkou na tri zápasy
Útočník SKA Petrohrad Jevgenij Arťuchin bude svojmu tímu chýbať tri zápasy po tom, čo v utorkovom zápase s Dynamom Moskva brutálne zozadu napadol beka Dynama Janneho Jalasvaaru, z ktorého strhol prilbu a zozadu ho začal udierať do hlavy, pričom neprestal ani keď sa fínsky zadák porúčal k ľadu. Nie je to prvý zo skratov ruského kontroverzného útočníka. Za tento zákrok si vyslúžil len trojzápasový dištanc, ktorý mnoho odborníkov kritizuje.

Kasutin novou posilou Petrohradu

Brankár Ivan Kasutin sa stal novou posilou SKA Petrohrad, ktorý ho priviedol do svojho tímu ako posilu na blížiace sa play-off. 26-ročný gólman túto sezónu odchytal vo Viťaze Čechov.

Záujem o KHL prejavil aj poľský Gdansk
Už dlhšiu dobu sa pošuškáva o rozšírení KHL. Medzi nové kluby, ktoré by mali rozšíriť nadnárodnú európsku súťaž je Miláno či Záhreb. Medzi najnovších záujemcov o pôsobenie v KHL sa zaradil poľský celok z Gdansku.