Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.1.)

štvrtok, 24. január 2013 16:00 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.1.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Španielsky denník Marca prišiel s informáciou, podľa ktorej kapitán Pusiniek Iker Casillas spolu s obrancom Sergiom Ramosom predniesli za celú kabínu prezidentovi Realu Florentinovi Perézovi ultimátum, v ktorom stálo, že buď z klubu odíde tréner José Mourinho, alebo všetci hráči. Tieto fámy však okamžite prezident Pusiniek poprel a denník Marca sa tak zrejme postaral len o ďalšiu novinársku kačicu, ktorých bolo z jeho strany v poslednej dobe neúrekom.

REAL MADRID: Biely balet utrpel vo včerajšom zápase španielskeho poháru proti Valencii veľkú stratu, keď brankárska jednotka Pusiniek Iker Casillas musel zo zápasu odstúpiť,  pretože si privodil zlomeninu ruky.

REAL MADRID: Portugalský obranca Realu Madrid Ricardo Carvalho by sa mohol čoskoro sťahovať do Ruska. Viaceré španielske i ruské médiá prišli so špekuláciou, podľa ktorej o 34- ročného obrancu prejavil záujem Rubin Kazaň. Ruský klub zaňho núka 4 milióny eur.
 
ATHLETIC BILBAO: Sága o futbalovej budúcnosti Fernanda Llorenteho konečne dospela do svojho finále.  Vedenie baskického klubu potvrdilo, že robustný útočník sa po tejto sezóne bude sťahovať na Apeninský poloostrov, kde sa stane od 1. júla hráčom majstrovského Juventusu Turín.

BARCELONA: Vedenie Blaugranas oznámilo, že španielsky záložník Xavi podpíše v pondelok novú zmluvu, ktorá bude trvať až do roku 2016. 

DEPORTIVO LA CORUNA: Ekonomická kríza sa nedotkla len španielskeho hospodárstva, ale aj viacerých klubov. Jedným z tímov, ktoré majú vážne finančné problémy je nováčik La Ligy Deportivo La Coruňa, ktorá má dlhy voči súčasným aj bývalým hráčom. La Coruňa je dlžná až 50 futbalistom, ktorým nevyplatila vyše 10 miliónov eur.