Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (25.1.)

piatok, 25. január 2013 11:08 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (25.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (25.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Hossa opäť zažiaril. Halák opäť s čistým kontom!
Vo štvrtom tohtosezónnom zápase NHL si pripísal Marián Hossa do štatistík svoj šiesty bod (5+1), keď v predĺžení rozhodol krásnym gólom o výhre Blackhawks nad Dallasom (2:3pp). Hossa bol po zápase vyhlásený za prvú hviezdu stretnutia. V noci bodoval aj Kopecký a Gáborík. Obaja si pripísali po jednej asistencií. Už druhé čisté konto v sezóne udržal Jaroslav Halák, ktorý zneškodnil všetkých 13 striel hráčov Nashville.

Krásny gól Mariána Hossu si pozrite tu >>>

Andrej Meszároš opäť zranený
Nočný zápas Philadelphie s New York Rangers nedohral slovenský obranca Andrej Meszároš. Bek Flyers si poranil rameno. Podrobnosti o vážnosti jeho zranenia zatiaľ nie sú známe. Dodávame, že Meszároš sa len nedávno vrátil na ľad po náročnej operácií achilovky.

Nino Niederreiter údajne požiadal o výmenu
Švajčiarsky útočník Nino Niederreiter sa nedokázal presadiť do tímu NY Islanders a bol preradený na farmu do Bridgeportu. Podľa zámorských médií však talentovaný mladík, ktorému odborníci predpovedajú veľkú budúcnosť, nie je s týmto verdiktom spokojný a generálneho manažéra Gartha Snowa požiadal o výmenu, Snow však tieto informácie dementoval.

Detroitu sa zranil ďalší obranca
Po Colaiacovi, Kindlovi a Ericssonovi sa Detroitu Red Wings zranil ďalší zadák a to Ian White, ktorému rozrezala nohu korčuľa spoluhráča Jimmmyho Howarda v tretej tretine v dueli s Dallasom Stars, ktorý sa uskutočnil v utorok.

Brayden Scheen bol potrestaný disciplinárnou komisiou

Útočník Brayden Scheen dostal jednozápasový dištanc od vedenia ligy za jeho zákrok na Antona Volčenkova z New Jersey Devils. Scheen nebude jediným forwardom, ktorý bude „letcom“ chýbať. Poranenú nohu má aj krídelník Scott Hartnell.

Wade Redden by sa mal čoskoro objaviť v drese Blues
Obranca Wade Redden by sa mal čoskoro objaviť v drese Saint Louis Blues, keď vedenie tímu poslalo na farmu bekov Iana Colea a Jeffa Woywittku, ktorého umiestnili na waiver listinu, čím tak vytvorili priestor v zostave pre bývalého hráča New York Rangers.

Scott Gomez sa upísal San Jose

Útočník Scott Gomez, ktorý bol pred týždňom vyplatený zo zmluvy Montrealom Canadiens sa dohodol na ročnom kontrakte so San Jose Sharks. Gomez si počas tohto obdobia zarobí 700 000 dolárov.

Wayne Gretzky poprel špekulácie o jeho spolupráci s Torontom
Wayne Gretzky, najproduktívnejší hokejista histórie NHL, poprel špekulácie, že by sa mal stať prezidentom Toronta Maple Leafs. Hokejová legenda údajne rokovala o tejto možnosti len s Los Angeles Kings.

Do zostavy Toronta sa vrátil Gardiner
Bek Toronta Maple Leafs Jake Gardiner sa zotavil z otrasu mozgu, ktorý utrpel ešte počas pôsobenia v AHL a vracia sa do kádra „javorových listov.“

Lupul si poranil predlaktie

Krídelník Toronta Joffrey Lupul bude svojmu tímu minimálne v najbližšom zápase chýbať, keď utrpel zlomeninu predlaktia po tom, čo ho zasiahol projektil z hokejky spoluhráča Diona Phaneufa.

Útočník Colorada Downie pod skalpel
Steve Downie si v utorok pretrhol kolenné väzy a bude sa musieť podrobiť operácii.

Barys Astana sa rozlúčila so Savčenkom

Kazašský celok sa dohodol na rozviazaní zmluvy s 21-ročným útočníkom Filipom Savčenkom. Ďalšie pôsobisko mladého forwarda zatiaľ nie je známe.

Ryan O’Reilly opúšťa Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk sa rozlúčil so svojím útočníkom Ryanom O’Reillym. Dôvodom jeho odchodu je jeho zranenie a možný návrat do Colorada Avalanche.