Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.1.)

piatok, 25. január 2013 13:34 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.1.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

MALAGA: Vedenie Malagy robí všetko pre to, aby si v mužstve čo najdlhšie udržalo mladíka Isca. Držiteľ ocenenia “Golden Boy” podľa riaditeľa andalúzskeho klubu Maria Husillosa podpíše s Malagou novú zmluvu už čoskoro. Súčasťou kontraktu by mala byť výkupná klauzula, podľa ktorej ho nebude môcť iný tím kúpiť za menej než 30 miliónov eur.

MALAGA:
Účastníkovi osemfinále Ligy majstrov Malage sa podarilo do konca sezóny získať zaujímavú posilu z Paris Saint Germain. Do mužstva mieri 32-ročný skúsený obranca Diego Lugano, ktorý sa v tíme PSG v nabitej konkurencií nevedel presadiť.

REAL MADRID & BARCELONA:
Real Madrid je už ôsmy rok po sebe najlepšie zarábajúcim futbalovým klubom planéty, keď za minulý rok zarobil 512,6 milióna eur. Na druhom mieste sa po štvrtý krát v rade umiestnila Barcelona s príjmom 483 milióna eur. Ide o jediné dva španielske kluby  v prvej 20-ke.

REAL MADRID
: Majiteľ AC Miláno Silvio Berlusconni definitívne uzavrel možnosť príchodu Brazílčana Kaká na San Siro. Berlusconni oznámil, že z finančných dôvodov jeho kúpa  nie je možná a rovnako tak poprel možnosť získania Maria Balotelliho z Manchestru City.

REAL MADRID: I
ker Casillas sa má dnes podrobiť operácií zlomenej ruky v zápästí zo zápasu s Valenciou. Hoci sa pôvodne hovorilo o tom, že španielska reprezentačná jednotka by sa mohla vrátiť do zostavy Pusiniek už o mesiac, doktori sú teraz menej optimistickí a dúfajú, že sa mu to podarí aspoň do dvoch.

REAL MADRID
: Pusinky sa vraj zaujímajú o služby skúseného veterána Julia Césera z Queens Park Rangers. Brazílsky brankár, ktorého trénoval svojho času Mourinho v Interi Miláno, by mal byť vhodnou dvojkou pre Ikera Casillasa, ktorý si ako sme vyššie spomínali zlomil ruku.

BARCELONA:
Isaac Cuenca, ktorý sa len nedávno pripojil k mužstvu Barcelony po tom ako si doliečil vážne zranenie kolena, sa ocitol v hľadáčiku trénera Arsenalu Arséneho Wengera. Francúzsky kormidelník by ho rád priviedol na Emirates Stadium formou hosťovania do konca sezóny.

ATHLETIC BILBAO:
Mladučký Iker Muniaín vyjadril presvedčenie, že sa už čoskoro dostane do optimálnej formy, ktorá ho zdobila v minulej sezóne. 20-ročný útočník odôvodnil svoju slabšiu formu tým, že od úvodu sezóny ho trápia menšie zranenia, pre ktoré sa dlho nevedel dostať do optimálnej kondície.

ATLÉTICO MADRID:
V hľadáčiku Atlética Madrid sa ocitol 25-ročný záložník Vincente Ibortra z Levante. 25-ročný defenzívny záložník nedávno odmietol predĺžiť s klubom zmluvu na ďalšie obdobie a je tak možné, že mu Levante v odchode brániť nebude.

ATLÉTICO MADRID:
Yoann Gourcuff, ktorý bol v predchádzajúcich dňoch spájaný najmä s Arsenalom, by napokon mohol posilniť Atlético Madrid. Francúzsky záložník je podľa všetkého na odchode z Lyonu, ktorý sa ho snaží predať, pretože nemá dostatok financií na pokrývanie jeho vysokého platu.