Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (26.1.)

sobota, 26. január 2013 14:13 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (26.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (26.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Andrej Meszároš sa zranil
Včera sme informovali o tom, že slovenský obranca v službách Philadelphie Flyers nedohral zápas s New Yorkom Rangers, keď si poranil rameno po tom, čo utŕžil hit od Ryana Callahana. Najnovšie správy hovoria o tom, že svojmu tímu bude Meszároš chýbať približne mesiac. 

Jaromír Jágr nedohral zápas s Chicagom
Český krídelník Jaromír Jágr nedohral stretnutie Dallasu Stars proti Chicagu Blackhawks, keď striedačku domáceho celku opustil po základnej hracej dobe. Do predĺženia už nenastúpil, prvé správy zo zámoria hovorili o problémoch s trieslami.

Jamie Benn podpísal kontrakt s Dallasom

Po dlhých prieťahoch vedenie Dallasu Stars podpísalo kontrakt s útočníkom Jamiem Bennom, ktorý sa na konci tejto sezóny stal chráneným voľným hráčom. Benn podpísal päťročnú zmluvu v hodnote 26,25 miliónov dolárov.

Scott Hartnell bude mimo minimálne osem týždňov

Krídelník Philadelphie Flyers, ktorému strela spoluhráča Kimma Timmonena zlomila nohu, bude nútene pauzovať minimálne osem týždňov. Ďalší maród „letcov“ Daniel Briere ešte nevie či bude môcť nastúpiť do víkendových stretnutí Philadelphie. Briere má poranené zápästia na ľavej ruke.

Philadelphiu by mal posilniť Mike Knuble
Philadelphia Flyers jedná o zmluve s útočníkom Mikeom Knubleom. Ten sa mihol v predsezónnom kempe Detroitu Red Wings, no v „Hockeytowne“ sa dlho neohrial a podpísal zmluvu s ich farmou z Grand Rapids. 40-ročného krídelníka si však všimli zástupcovia Philadelphie, s ktorými by sa mal dohodnúť na novej zmluve.

Pavel Kubina má tri ponuky zo zámoria

Český bek Pavel Kubina údajne obdržal tri ponuky od tímov NHL. Hráčov agent Petr Svoboda sa vyjadril, že je otázne či vôbec Kubina nastúpi do skrátenej sezóny a nepočká až do začiatku ročníka 2013/2014.

Weiss sa zranil
Stredný útočník Stephen Weiss bude chýbať „panterom“ z Floridy po tom, čo si privodil bližšie nešpecifikované zranenie dolnej časti tela. Kedy sa bude môcť vrátiť na ľad je otázne.

Zranenie Duchenea nie je vážne

Matt Duchene, útočník Colorada Avalanche, by nemal vynechať ani jeden zápas po tom, čo si privodil ľahšie zranenie, keď ho trafil odrazený puk, no jeho ranu „spravilo“ niekoľko stehov.