Main Content

Zaslúži si Hazard vysoký trest? Osobnosti sa ho zastali!

sobota, 26. január 2013 14:42 | Autor: Jakub Vaverka

Zaslúži si Hazard vysoký trest? Osobnosti sa ho zastali!
Zaslúži si Hazard vysoký trest? Osobnosti sa ho zastali! | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Nedávne udalosti, ktoré sa udiali v odvetnom zápase anglického ligového pohára medzi Swansea a Chelsea poriadne rozvírili hladinu diskusií. Futbalová verejnosť sa rozdelila na dve skupiny, ktorých dlhotrvajúce diskusie a argumentácie nekončia. Jedny tvrdia, že si Hazard zaslúžil väčší ako trojzápasový dištanc, iní zas, že potrestaná mala byť Swansea.

Písala sa 80. minúta odvetného zápasu, v ktorom Chelsea, ak chcela postúpiť do finále proti prekvapeniu z Bradfordu, musela streliť dva góly. Modrí mali prevahu, no v koncovke boli jaloví. V spomínanej 80. minúte Chelsea zle zakombinovala a lopta skončila za bránou. The Blues sa krátil čas a preto Hazard bežal po loptu, aby sa čo najskôr vrátila do hry.

Podávač lôpt mu však odmietol loptu odovzdať a ľahol si na ňu. Belgický reprezentant sa ju snažil spod jeho tela vybrať, no neúspešne. Hazard stratil nervy a do ležiaceho chlapca dvakrát kopol. Ten sa začal zvíjať v bolestiach, ktoré však podľa záberov aj neskorších vyjadrení aktérov neboli také závažné, ako Charlie Morgan (podávač lôpt) uvádzal. Zo záberov pritom nie je celkom zrejmé, či Hazard naozaj kopol ležiaceho chlapca, alebo trafil loptu po nim. Veď aj on sám po zápase povedal, že si myslel, že triafa loptu.

Po dueli Morgan na svoj profil na sociálnej sieti Twitter napísal, že sa mu Hazard ospravedlnil a vyjadril sa, že nebude žiadať pre Belgičana žiadny trest. Futbalová asociácia FA však je iného názoru a avizovaný trojzápasový dištanc pre futbalistu The Blues plánuje navýšiť na ďalšie duely.



Eden Hazard spravil chybu, no situáciu vyprovokoval mladý podávač lôpt. Za týchto okolností je trojzápasový dištanc pre hráča Chelsea viac než dosť. Nehovoriac o tom, že FA neplánuje potrestať Swansea, ktorá ma na celej veci svoj podiel viny. Futbalové osobnosti sa preto zastali hviezdy Chelsea.

Michael Owen (Stoke City, útočník): 
„Chybu urobili Hazard aj podávač lôpt. Nemyslím si, že sa ho Eden snažil zraniť. Chcel len naspäť loptu."

Arsene Wenger (Arsenal FC, tréner): „Hazard nie je násilník. Chcel len získať loptu späť, čo musí každý pochopiť. Do toho malého išiel možno až moc silno, no nemyslím si, že ho zranil. Jednoducho chcel len dostať loptu späť.“

José Mourinho (Real Madrid, tréner):  „Červená karta Edena Hazarda? Trest mala dostať skôr Swansea."

Harry Redknapp (Queens Park Rangers, tréner): „Hazard to dieťa nekopol, kopol loptu, ktorú pod sebou schovávalo.“
 
Aký je váš názor? Je trest pre Hazarda primeraný? Napíšte váš názor do diskusie.