Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (27.1.)

nedeľa, 27. január 2013 11:07 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (27.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (27.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Gáborík opäť žiaril
Marián Gáborík sa dostáva v NHL do obdivuhodnej formy. V nočnom duely proti Torontu (5:2) si pripísal do štatistík ďalšie štyri body za dva góly a dve asistencie. Bodoval aj Marián Hossa, ktorý sa postaral o jednu asistenciu proti Colombusu, keď Chicago vyhralo 3:2. Marián Gáborík je v tabuľke produktivity ligy na piatom mieste, Hossa na ôsmom.

Pozrite si prvý gól Mariána Gáboríka >>>
Pozrite si druhý gól Mariána Gáboríka >>>


V prípade Meszároša nie je potrebná operácia

Vedenie Philadelphie Flyers potvrdilo avizovanú štvortýždňovú absenciu slovenského beka Andreja Meszároša, ktorý sa zranil v štvrtkovom zápase proti New York Rangers. Meszároš si poranil svaly ramenného kĺbu. „Letcom“ bude chýbať približne mesiac aj krídelník Scott Hartnell, ktorý sa podrobil úspešnej operácii zlomeného prsta na ľavej nohe.

Po vyše roku sa v bránkovisku objavil Rick DiPietro
Po 13 mesiacoch sa do bránkoviska New York Islanders postavil Rick DiPietro, ktorého dlhodobo prenasledujú nepríjemné zranenia. Jednička draftu 2000 sa objavil na ľade Bostonu Bruins, domáci zvíťazili 4:2 a americký gólman nezabránil prehre ani 23 úspešnými zákrokmi.

Do zostavy Detroitu sa vrátil Todd Bertuzzi
Kanadský útočník Todd Bertuzzi odohral svoj prvý duel v sezóne, keď Detroitu Red Wings pomohol pri výhre 5:3 nad Minnesotou dvomi gólmi. 37-ročný útočník chýbal „červeným krídlam“ v úvodných dueloch sezóny kvôli liečbe mononukleózy.

Brodin prvýkrát nastúpil v NHL

Talentovaný obranca Jonas Brodin, ktorý bol draftovaný Minnesotou Wild sa prvýkrát objavil v NHL, keď v zápase proti Detroitu Red Wings odohral 19 minút a päť sekúnd.

Jakub Kindl je už zdravý
Český bek Jakub Kindl sa už doliečil a je stopercentne fit. Táto správa mimoriadne potešila jeho tím, Detroit Red Wings, ktorý sa musel vysporiadať so zraneniami svojich obrancom podpisov zmluvy s Huskinsom, keď „červeným krídlam“ pre zranenie okrem Kindla chýbali aj Jonathan Ericsson či Carlo Colaiacovo.

Zo zostavy Phoenixu vypadol Lombardi
30-ročný útočník Matthew Lombardi bude chýbať Phoenixu Coyotes pár zápasov, keď si v zápase so San Jose privodil bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. Lombardi v tejto sezóne odohral štyri zápasy s bilanciou 0+2.

Edmonton angažoval brankára Hovinena
Edmonton Oilers stiahol z waiver listu Philadelphie Flyers fínskeho gólmana Nika Hovinena. Vedenie „olejárov“ sa snaží zaplátať dieru na brankárskom poste, keď sa im zranil skúsený Nikolaj Chabibulin.

Magnitogorsk posilní Alex Koroľuk
Alexander Koroľuk rozviazal kontrakt s Viťazom Čechov a vzápätí sa dohodol na novej zmluve s Metallurgom Magnitogorsk. K svojmu novému tímu by sa mal pripojiť už dnes. Koroľuk za Čechov odohral 41 duelov so ziskom 29 bodov.

Oleg Petrov prestúpil do Jaroslavlu
41-ročný veterán Oleg Petrov bol vymenený z moskovského Spartaka do Lokomotivu Jaroslavľ. Skúsený harcovník už skôr avizoval, že táto sezóna bude jeho poslednou a tak je pravdepodobné, že kariéru ukončí v Lokomotive.