Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (27.1.)

nedeľa, 27. január 2013 12:26 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (27.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (27.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Hoci majiteľ AC Miláno Silvio Berlusconni vylúčil príchod Maria Balotelliho na San Siro, anglické aj talianske média pokračujú v špekuláciách týkajúcich sa tohto transferu. Dnes sa v správach objavila informácia, podľa ktorej sú už kluby na prestupe dohodnuté a Balotelli by mal zamieriť do mužstva Rossoneri za 20 miliónov eur.

MANCHESTER CITY:
V pohárovom zápase Citizens proti Stoke sa zranil kapitán City Vincent Kompany. Poranené lýtko ho má podľa odhadov doktorov vyradiť z hry na 2 týždne.

ARSENAL:
Vedenie Arsenalu sa rozhodlo neumožniť mladému obrancovi Carlovi Jenkinsonovi hosťovanie v inom klube, pričom o jeho služby sa usilovali Wigan, Southampton aj West Ham.

LIVERPOOL:
Anglická tlač informovala, že Liverpool uzavrel dohodu s Interom Miláno týkajúcu sa prestupu mladíka Philippeho Coutinha. Brazílsky ofenzívny stredopoliar by mal prísť na Anfield Road za 8,5 milióna libier. Situáciu okolo transferu komplikoval nezáujem mladého 20-ročného Brazílčana odísť do Liverpoolu, no napokon (aspoň podľa anglickej tlače) malo dôjsť k dohode.

LIVERPOOL & READING:
Mladík Tom Ince napriek avizovaným správam o dohode medzi  Blackpoolom a Liverpoolom stále nie je hráčom The Reds. Situáciu komplikuje Reading, ktorý sa snaží ponuku Liverpoolu prebiť.

NEWCASTLE
: Straky stále neskončili so zimnými nákupmi. Ďalším hráčom, ktorý je v hľadáčiku Alana Pardewa je holandský útočník Sportingu Lisabon Ricky van Wolfswinkel. Trhová cena 24-ročného útočníka sa odhaduje na 10 miliónov libier. Ešte väčšou rybou by však mohlo byť angažovanie Bonyho Wilfrieda z Vitesse, ktorého si môžete pamätať zo Sparty Praha. Rodák z Pobrežia Slonoviny strelil v tejto sezóne v 26 zápasoch už 22 gólov!

ASTON VILLA
: Ofenzívna hviezda Villans Christian Benteke sa ocitol v hľadáčiku viacerých popredných tímov z Premier League. Svoj interes o služby 22-ročného talentu naznačili Tottenham, Manchester City, Liverpool aj Arsenal.

WEST HAM
: Novou posilou West Hamu by sa mal už v najbližších hodinách stať Emanuel Pogatetz. 30-ročný rakúsky stopér Hannoveru 96, ktorý v minulosti hrával v Premier League za Middlesbrough, sa dnes podrobí vo West Hame lekárskej prehliadke, po ktorej by mal nasledovať podpis zmluvy.