Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (29.1.)

utorok, 29. január 2013 11:03 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (29.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (29.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Lašák v závere sezóny bojuje o nový kontrakt so Spartakom
Slovenský gólman Ján Lašák v závere sezóny KHL bojuje o zotrvanie vo svojom súčasnom pôsobisku v moskovskom Spartaku. Lašák posilnil Spartak v januári, keď mal nahradiť zraneného brankára Borisova. Podľa vyjadrení vedenia klubu zatiaľ chytá spoľahlivo a záleží len na ňom či si „vychytá“ predĺženie zmluvy, ktorá mu končí po tejto sezóne.

Hviezdami týždňa v NHL Crawford, Marleau a St. Louis

Hviezdami týždňa v NHL sa stali brankár Corey Crawford z Chicaga Blackhawks, krídelník San Jose Sharks Patrick Marleau, ktorý je momentálne najproduktívnejším hráčom NHL a taktiež malý-veľký Martin St. Louis, útočník Tampy Bay Lightning.

Chicago má najlepší vstup do sezóny v histórii klubu
Chicago Blackhawks, klub, v ktorom pôsobí aj slovenský útočník Marián Hossa, zaznamenali najlepší vstup do sezóny vo svojej 85-ročnej histórii klubu. „Jastrabi“ v úvodných šiestich zápasoch skráteného ročníka zvíťazili vo všetkých stretnutiach, sú najlepším celkom NHL s dvanástimi získanými bodmi.

Patrik Eliáš dosiahol na 900. bod v NHL

Český útočník New Jersey Devils si v zápase proti Montrealu pripísal bilanciu 1+2 a tak pokoril 900. bodovú hranicu vo svojej kariére v NHL. Stal sa tak druhým českým hokejistom, ktorému sa to podarilo.

Tréner San Jose oslavoval 200. výhru na lavičke Sharks

Významný míľnik oslavoval aj hlavný tréner San Jose Sharks Todd McLellanm, ktorý zaznamenal so „žralokmi“ 200. výhru v základnej časti NHL. Podarilo sa mu to po 333 odkoučovaných dueloch.

Očakávaná lajna Eriksson – Benn – Jágr prvýkrát na ľade?
Podľa zámorských expertov by sa do najbližšieho duelu Dallasu Stars mala na ľade objaviť dlho očakávaná formácia vedená Jamiem Bennom na krídlach s Louim Erikssonom a českým forwardom Jaromírom Jágrom, ktorý by mal byť po tom, čo vynechal jeden zápas, svojmu klubu opäť k dispozícii.

Jason Arnott za „jazdcov“ nenastúpi

Skúsený forward Jason Arnott, napriek tomu, že podpísal ročný kontrakt s New Yorkom Rangers sa v drese „jazdcov“ neobjaví. Dôvodom zrušenia jeho kontraktu je, že 38-ročný útočník neprešiel cez lekárske testy.

Návrat Kaberleho do zostavy Canadiens je otázny
Český bek Tomáš Kaberle je naďalej mimo hru a jeho zdravotný stav bude posudzovaný deň od dňa. Kaberle sa zranil na sobotňajšom tréningu po tom, čo ho nešťastne trafil puk do tváre.

Útočník Plzne Gulaš posilní Magnitogorsk

Útočník Plzne Milan Gulaš opúšťa celok českej najvyššej hokejovej súťaže a putuje do Metallurgu Magnitogorsk. Rodák z Českých Budějovíc by mal v Metallurgu nahradiť Ryana O’Reillyho, ktorý by sa mal vrátiť do Colorada Avalanche.