Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (29.1.)

utorok, 29. január 2013 12:07 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (29.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (29.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

LIVERPOOL: Včera tréner Liverpoolu Brendan Rodgers vyhlásil, že Louis Suarez ostane hráčom The Reds aj v prípade, ak mužstvo nepostúpi do Ligy majstrov. Dnes sa však v tlači opätovne objavila fáma, podľa ktorej chce uruguajského kanoniera kúpiť Bayern Mníchov, kde by ho veľmi rád videl od novej sezóny Pep Guardiola.

TOTTENHAM:
Spurs sa podarilo dohodnúť so Schalke 04 na skoršom uvoľnení Lewisa Hotbyho. 22-ročný nemecký reprezentant mal prísť na White Hart Lane až v lete, no prianie André Villasa-Boasa bolo vypočuté a Schalke ho za ďalších 1,5 milióna libier pustilo už teraz.

ARSENAL:
Podľa bulvárneho plátku The Sun bude v nasledujúcich dňoch trénovať David Beckham s hráčmi Arsenalu až kým si nenájde nového zamestnávateľa. Zotrvaniu Beckhama v Premier League napovedá skutočnosť, že jeho 13-ročný syn Brooklyn sa zapojil do akadémie FC Chelsea.

CHELSEA:
Denník The Sun informoval, že sa Chelsea pokúšala získať naspäť Didiera Drogbu, ktorý ukončil svoje pôsobenie v čínskom Šanghaji, kam odišiel pred sezónou práve zo Stamford Bridge. Chelsea však v úsilí o jeho služby neuspela a Drogba sa upísal Galatasarayu Istanbul.

ASTON VILLA:
Villans uvoľnili škótskeho obrancu Alana Huttona na hosťovanie do konca sezóny do španielskej Mallorcy.

WEST HAM:
West Hamu sa definitívne podarilo dohodnúť s Wolfsburgom na hosťovaní rakúskeho obrancu Emanuela Pogatetza. Skúsený Pogatetz už v Premier League pôsobil, keď v minulosti obliekal dres Middlesbrough.

SUNDERLAND:
Black Cats získali do konca sezóny formou hosťovania Paula Scharnera z Hamburgu. 32-ročný rakúsky stopér odišiel do Sunderlandu, pretože mu bola sľúbená väčšia zápasová prax, akú dostával v bundesligovom klube.

WIGAN:
Mužstvo Wiganu opúšťa Mauro Boselli, ktorý smeruje na hosťovanie do konca sezóny do talianskeho Palerma, ktoré naňho získalo aj predkupné právo, v prípade, že sa v Taliansku osvedčí.

EVERTON:
Kormidelník tímu David Moyes potvrdil, že pozorne sleduje možnosti na prestupovom trhu a rád by pred jeho uzatvorením získal pre Everton aspoň jednu zaujímavú posilu.

SWANSEA:
Brankár waleského klubu Michel Vorm sa ocitol v hľadáčiku skautov Barcelony, ktorí usilovne hľadajú kandidátov na post brankárskej jednotky po avizovanom odchode Victora Valdésa.

QUEENS PARK RANGERS & STOKE:
V hľadáčiku trénera QPR Harryho Redknappa sa pred uzavretím prestupového okna ocitol hviezdny útočník Peter Crouch zo Stoke, ktorého už v minulosti trénoval, keď pôsobil v Tottenhame.

QUEENS PARK RANGERS:
Anton Ferdinand je veľmi blízko prestupu do tureckého Bursasporu. 27-ročný stopér by sa mal dnes v Bursaspore podrobiť lekárskej prehliadke, po ktorej by mal nasledovať podpis zmluvy.