Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.1.)

utorok, 29. január 2013 17:04 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.1.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

MALAGA: Andalúzska Malaga si včera večer poistila držiteľa ocenenia Golden Boy, ktoré sa udeľuje najlepšiemu hráčovi v Európe do 21 rokov, mladíka Isca. Jeden z najväčších talentov Španielska predĺžil s Los Boquerones svoju zmluvu až do roku 2016 a dal tak zbohom všetkým špekuláciám médií ohľadom jeho odchodu do iného tímu.

REAL MADRID: Dnešné vydanie španielskeho denníka AS nás informuje o tom, že ruská Anži Mahačkala prejavila záujem o záložníka Bieleho Baletu Kaká. Podľa najnovších informácii začalo vedenie Mahačkaly na čele so športovým riaditeľom klubu Robertom Carlosom prvé jednanie so španielskym gigantom.

BARCELONA: Prezident Barcelony Sandro Rosell sa dnes pre médiá nechal počuť, že verí, že aktuálna brankárska jednotka Blaugranas Victor Valdés ešte zmení svoje rozhodnutie nepredĺžiť s Barcou zmluvu a odísť z klubu.

ATHLETIC BILBAO: Útočník Fernando Llorente, ktorý si privodil na včerajšom tréningu zranenie stehenného svalu, bude podľa najnovších vyšetrení klubových lekárov baskickému tímu chýbať minimálne 2 týždne. Prvotné odhady boli však omnoho horšie.

ATLÉTICO MADRID: Vo včerajších správach sme vás informovali o tom, že prestup Emiliana Insuu zo Sportingu Lisabon do Atlética Madrid sa pozastavil, keďže 24 - ročný obranca neprešiel lekárskou prehliadkou.  Argentínčan však dnes absolvoval nové vyšetrenia, ktoré prebehli  v poriadku a dnes doobeda sa tak stal novou posilou Los Colchoneros. 

ATLÉTICO MADRID: Lyon a Atlético Madrid správ rokujú o prestupe Youna Gourcuffa do španielskeho klubu. Tímy sú naklonené k variantu polročného hosťovania, no samotný hráč vraj preferuje trvalý prestup Španielska.

VALENCIA:
Do kádru Valencie by sa mal čoskoro vrátiť útočník Roberto Soldado, ktorý kvôli svojmu zraneniu nestihol odvetu španielskeho poháru proti Realu Madrid a ligový duel proti Deportivu La Coruňa. Kapitán Netopierov by mal nastúpiť už v zápase proti Barcelone.