Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (30.1.)

streda, 30. január 2013 11:17 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (30.1.)
Správy dňa z KHL a NHL (30.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.


 
Handzuš opäť potvrdil svoju dôležitosť
Michalovi Handzušovi sa v tejto sezóne zatiaľ príliš nedarí, keď po 6 zápasoch má na konte stále nepopulárnu nulu v kolónke kanadských bodov. Svoju dôležitosť pre mužstvo San Jose však potvrdil dnes v noci, keď opäť uspel pri samostatných nájazdoch a rozhodol tak o výhre nad Anaheimom. Premiérový gól v sezóne strelil aj náš obranca Andrej Sekera.

Video úspešného nájazdu Handzuša si pozrite tu >>>
Video gólu Andreja Sekeru je tu >>>

Richard Pánik asistoval v Zápase hviezd AHL
V Zápase hviezd AHL si Západ poradil s Východom tesne 7:6. V drese porazeného celku sa jednou asistenciou blysol slovenský krídelník hrajúci za Syracuse Richard Pánik.

Peter Budaj by sa mal objaviť v bráne „Habs“
Slovenský gólman Peter Budaj by sa mal objaviť v bránkovisku Montrealu Canadiens ešte tento týždeň, túto informáciu potvrdil aj samotný kouč Montrealu Michel Therrien.

Baranka sa zranil
Opora zadných radov Salavatu Julajev Ufa, 27-ročný obranca Ivan Baranka, si poranil achilovku a pre slovenského zadáka sa tak sezóna pravdepodobne skončila. Na medzinárodnom turnaji v Stavangeri by ho mal v našej reprezentácií nahradiť Ján Brejčák hrajúci v Litvínove.

Landeskog má vraj príznaky otrasu mozgu
Švédsky útočník Colorada Avalanche Gabriel Landeskog vynechal včerajší zápas s Edmontonom Oilers kvôli dvom zraneniam. Život mu znepríjemňuje zranenie v dolnej časti tela a taktiež zranenie hlavy a krku. Podľa zámorských informácií sa stav najmladšieho kapitána v histórii NHL zhoršuje a trpí príznakmi otrasu mozgu.

James van Riemsdyk do elitnej formácie Maple Leafs
Útočník James van Riemsdyk nahradí v prvej lajne „javorových listov“ Joffreyho Lupula resp. Clarkea MacArthura a vytvorí tak elitnú formáciu s  Philom Kesselom resp. Tylerom Bozakom.

Montreal sa dohodol so Subbanom
Obranca P.K. Subban sa predsa len dohodol na novej zmluve s Montrealom Canadiens, keď podpísal dvojročnú zmluvu v hodnote 5,75 miliónov dolárov. K mužstvu by sa mal pripojiť už dnes v Ottawe.

Lombardi bude pauzovať mesiac
Útočník Phoenixu Coyotes Matthew Lombardi bude pauzovať kvôli zraneniu v dolnej časti tela mesiac, keď si zranenie privodil v zápase so San Jose.

Nashvillu bude chýbať takmer mesiac Hörnqvist
Patric Hörnqvist si poranil koleno a bude tak Nashvillu Predators chýbať približne mesiac, keďže doba jeho liečenia je odhadovaná na tri až štyri týždne.

Jonathan Huberdeau ostáva vo Floride
Talentovaný útočník Jonathan Huberdeau nebude po piatich odohraných zápasoch v drese Floridy odoslaný na farmu, ale v drese „panterov“ bude pokračovať ďalej a tak sa mu už tento rok bude započítavať nováčikovský kontrakt. Huberdeau v piatich zápasoch zaznamenal bilanciu 1+2.

Pokračuje aj Grigorenko
Jeden z najväčších ruských hokejových talentov Michail Grigorenko ostáva v Buffale Sabres a rovnako ako Huberdeauovi z Floridy mu bude už tento rok započítaný nováčikovský kontrakt. Grigorenko bol draftovaný v minuloročnom drafte z celkovej dvanástej pozície.

CSKA Moskva posilnilo svoju defenzívu
Defenzívne rady moskovského CSKA vystuží bek Danill Markov, ktorý do metropoly Ruska prichádza z Viťaza Čechov.

Spartak Moskva dalo šancu Jerdakovi
23-ročný útočník Danil Jerdakov posilní Spartak Moskva. Jerdakov hral predovšetkým v ruskej VHL.

Jaroslavľ by rád získal Dixona
Ruský celok Lokomotiv Jaroslavľ by rado priviedlo do svojho tímu kanadského útočníka z fínskej SM-ligy Stephene Dixona, ktorý momentálne pôsobí v Ässäte Pori.

Hráčmi týždňa KHL Galimov, Murphy, Michnov a Šmeljov
Hráčmi týždňa v KHL sa stali brankár Atlantu Mytišči Stanislav Galimov. Najlepším bekom bol obranca Dinama Minsk Cory Murphy a Mytišči v prestížnom vyhlásení hráčov týždňa malo okrem Galimov ešte dvojnásobné zastúpenie, keď nováčikom týždňa sa stal Šmeljov a najlepším útočník bol Alexej Michnov.