Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (30.1.)

streda, 30. január 2013 12:19 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (30.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (30.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.


 
TOTTENHAM: Tréner Spurs André Villas-Boas označil získanie 22-ročného stredopoliara Lewisa Holtbyho zo Schalke 04 za prestup storočia. ,,Je ťažké nájsť na trhu tak kvalitného mladíka, ktorému končí zmluva. V boji o jeho získanie sme sa vyrovnali aj s konkurenciou iných klubov”, povedal Boas.

MANCHESTER CITY:
Mario Balotelli definítivne opúšťa Manchester City. Kontroverzný taliansky útočník, vďaka ktorému pribudla na tvár Roberta Manciniho nejedna vráska, odchádza z Etihad Stadium na San Siro, kde posilní AC Miláno. Kluby sa dohodli na prestupe v hodnote 20 miliónov eur, ku ktorým sa môžu pridať ešte bonusy, ak sa bude Balotellimu v Taliansku dariť.

MANCHESTER CITY
: Odchod Maria Balotelliho by chceli Citizens kompenzovať získaním Davida Villu z Barcelony, no je veľmi pravdepodobné, že City čaká podobná odpoveď ako Arsenal a teda, že španielsky útočník je nepredajný.

ARSENAL:
Arséne Wenger potvrdil, že sa s mužstvom Gunners pripravuje David Beckham, no neznamená to, že by ho chcel Arsenal angažovať. Tréner Gunners zároveň potvrdil, že príchod Davida Villu je nereálny, lebo Barcelona vôbec nebola ochotná baviť sa o jeho predaji.

CHELSEA
: The Blues sú blízko k získaniu nádejného brankára Birminghamu Jacka Buttlanda. Anglická tlač informovala, že kluby sú už dohodnuté a k transferu dôjde, ak sa Chelsea dohodne na zmluvných podmienkach s hráčom. Práve to však môže byť údajne problém.

LIVERPOOL:
Philippe Coutinho úspešne prešiel lekárskou prehliadkou u doktorov FC Liverpool. 20-ročnému ofenzívnemu  stredopoliarovi Interu Miláno by tak nič nemalo brániť v prestupe na Anfield Road. Liverpool sa dohodol s Nerazurri na odstupnom vo výške 8 miliónov libier.

QUEENS PARK RANGERS:
Anton Ferdinand definitívne odchádza z Queens Park Rangers a na pol roka formou hosťovania posilní turecký Bursaspor, kde sa stretne aj s našim Stanislavom Šestákom.

QUEENS PARK RANGERS & STOKE:
Necelé dva dni pred uzavretím prestupového trhu má Harry Redknapp za cieľ získať ešte dve posily. Chcel by priviesť Petera Croucha zo Stoke (trénoval ho už v Newcastli) a Christophera Sambu z ruskej Machačkaly. Croucha by mohol Redknapp vymeniť za Jamieho Mackieho, o ktorého prejavilo Stoke záujem.

STOKE CITY
: Novou posilou Stoke by sa mohol stať Brek Shea z Dallasu. Americký reprezentačný útočník priletel do Anglicka a v Stoke by sa mal podrobiť lekárskej prehliadke. Ak všetko prejde podľa plánov ešte dnes by sa mal zrealizovať podpis zmluvy.

EVERTON:
Tréner Evertonu David Moyes bol blízko k získaniu talentovaného Leroya Fera z Twente, no prestup 23-ročného záložníka sa zrejme nezrealizuje. Transfer zabrzdili problémy Fera s kolenom, ktoré boli odhalené na lekárskej prehliadke.

FULHAM:
Holandský záložník AC Miláno Urby Emanuelson prezradil v rozhovore pre denník De Telegraaf, že mieri do Fulhamu, kde strávi zvyšok sezóny formou hosťovania. 26-ročný futbalista sa do Fulhamu teší, pretože podľa vlastných slov potrebuje pravidelne hrávať, čo mu v tíme Rossoneri v poslednej dobe nebolo umožnené.