Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (31.1.)

štvrtok, 31. január 2013 11:41 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z NHL a KHL (31.1.)
Správy dňa z NHL a KHL (31.1.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Vychytá Laco Donbassu play-off?
Skvelý výkon vo včerajšom zápase ukrajinského Donbassu na ľade Amuru Chabarovsk (1:4 pre Donbass) predviedol náš brankár Ján Laco, ktorý kryl 38 striel domácich a inkasoval len raz. Po zápase si vylúčil aj pochvalu od trénera Šuplera, ktorý však vyzdvihol výkon celého tímu. Donbass je momentálne siedmy, na šiesty Slovan stráca tri body, no má o dva zápasy viac.

Budajovi premiéra nevyšla

Peter Budaj nebude na svoj prvý zápas v sezóne spomínať v dobrom. Dvojka Montrealu Canadiens inkasovala z hokejok Ottawy 5 gólov a odniesla si zdrvujúcu prehru 5:1.

Thoresen s 250 bodmi v KHL
Nórsky útočník Patrick Thoresen z SKA Petrohrad sa stal prvým hráčom bez ruského pasu, ktorému sa v KHL podarilo nazbierať 250 kanadských bodov. Doteraz sa to podarilo len Rusom Moziakinovi, Radulovovi, Morozovovi a Zaripovi.

Callahan 2 týždne mimo
Kapitán New York Rangers Ryan Callahan si minimálne dva týždne oddýchne od hokeja. Z hry ho vyradilo zranenie zo zápasu s Philadelphiou, keď si čiastočne vykĺbil rameno.

Výmena Ožiganov - Sergejev
Amur Chabarovsk uvoľnil obrancu Igora Ožiganova do CSKA Moskva výmenou za obrancu Andreja Sergejeva.  Sergejev nazbieral v tejto sezóne zatiaľ 7 bodov, Ožiganov 15.

Volkov do Atlantu
Dinamo Moskva poslalo brankára Alexeja Volkova do Atlantu Mytišči. Dôvodom transferu je skutočnosť, že Volkov robil v Moskve len brankársku trojku a tak požiadal vedenie klubu o výmenu.

V NHL 32 tímov?
Zámorska NHL by sa mohla už čoskoro rozšíriť o ďalšie dve mužstvá. Informoval o tom výkonný riaditeľ NHLPA Paul Kelly, ktorý naznačil, že ďalšie dva tímy by mohli byť Quebec City a Markham (Toronto). V oboch oblastiach je hokej veľmi populárny.