Main Content

Elitná zostava 21. kola Primera Division podľa Sport7.sk

štvrtok, 31. január 2013 12:17 | Autor: Anton Martinka

Elitná zostava 21. kola Primera Division podľa Sport7.sk
Elitná zostava 21. kola Primera Division podľa Sport7.sk | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala španielska Primera Division kompletným 21. kolom, ktoré nám prinieslo porciu zaujímavých zápasov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa Sport7.sk.

 


 
BRANKÁR
 
Gorka Iraizoz ( Athletic Bilbao) - O najväčšie prekvapenie 21. kola španielskej Primera Division sa postaralo Athletico Bilbao, ktoré zdolalo na domácom ihrisku v dobrej forme hrajúce Atlético Madrid. Medzi “hrdinov“ Baskického klubu patril brankár Gorka Iraizoz, ktorý svojimi skvelými zákrokmi privádzal útočníkov Los Colchoneros do zúfalstva a prispel tak veľkou mierou k pohodlnému víťazstvu 3:0.
 
OBRANCOVIA
 
Sergio Ramos (Real Madrid) -  Sergio Ramos sa tento víkend vrátil na svoj starý post pravého obrancu a ako sa ukázalo bol to dobrý ťah. 26- ročný obranca patril medzi najlepších hráčov Bieleho baletu, keď po celý zápas bol na pravej strane ihriska takmer nezastaviteľný. Svoj výkon okorenil úvodným gólom do siete Getafe.
 
Ricardo Costa (Valencia) - Zápas medzi Deportivom La Coruňa a Valenciou bol napínavý až do samého konca a o víťazstve Netopierov rozhodol až v nadstavenom čase stopér Ricardo Costa. 3-bodovým gólom si vypýtal miesto aj v našej zostave.
 
José Manuel Casado ( Rayo Vallecano) - O jedno z prekvapení 21. kola sa postaralo Rayo Vallecano, ktoré na domácej pôde pohodlne zdolalo Real Betis (3:0). Veľkou oporou mužstva bol ľavý obranca José Manuel Casado, ktorý sa skvele realizoval najmä v defenzívnej časti. Svoje štatistiky si vylepšil aj gólovou nahrávkou.
 
STREDOPOLIARI
 
Markel Susaeta (Athletic Bilbao) - 25- ročný Španiel Markel Susaeta pomohol Baskom k spomínanej výhre nad Atléticom Madrid gólom a asistenciou. Nominácia do elitnej zostavy ho tak nemohla minúť.
 
Ivan Rakitic (Sevilla) -Najlepším hráčom Sevilly pri pohodlnom víťazstve nad Granadou (3:0) bol stredný záložník Ivan Rakitic, ktorý k triumfu Los Rojiblancos prispel dvoma asistenciami.
 
Mesut Ozil ( Real Madrid) - Real Madrid zažíva od nového roku veľký herný progres. K parádnej forme Bieleho baletu veľkou mierou prispievajú výkony Mesuta Ozila, ktorý sa zaskvel aj súboji proti Getafe, v ktorom nemecký záložník doslova ovládol stred poľa. Prispel aj v koncovke, keď prihrával na jeden z gólov Cristiana Ronalda.
José Javier Barkero (Levante) - Skúsený 33-ročný záložník bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu Levante s Realom Valladolid (2-1). Barkero bol neustálou hrozbou pre obranu hostí, čo potvrdil najmä v 44.minúte keď vyrovnával na priebežných 1-1.
 
ÚTOČNÍCI
 
Lionel Messi (Barcelona) -Katalánska Barcelona opäť zažila One Man Show v podaní Lionela Messiho. Argentínsky kúzelník strelil štyri z piatich gólov Blaugranas a opäť potvrdil svoju výnimočnosť. Lionel má na konte v tejto sezóne už 33 gólov na čo mu stačilo odohrať 21 zápasov.
 
Riki (Deportivo La Coruňa) -  Hoci Deportivo odišlo zo zápasu s Valenciou bez bodov (2:3) so zdvihnutou hlavou mohol z trávniku odchádzať domáci útočník Riki. 32-ročný Španiel sa postaral o oba góly domácich a po zápase ho vyhlásili za najlepšieho hráča stretnutia.
 
Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - Portugalčan Cristiano Ronaldo opäť šliape na plné obrátky, čo potvrdil hetrikom v priebehu 9 minút v sieti Getafe. Ronaldo má na konte už 21 gólov, čo znamená, že sa už dostal na priemer gólu na zápas.