Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (1.2.)

piatok, 1. február 2013 10:23 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (1.2.)
Správy dňa z anglickej Premier League (1.2.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

QUEENS PARK RANGERS: Jeden z najzaujímavejších prestupov do Premier League počas januárového prestupového termínu sa podarilo zrealizovať Queens Park Rangers. Harry Redknapp sa teší z príchodu skúseného obrancu Christophera Sambu z Anži Machačkala. Za  28-ročného futbalistu zaplatilo QPR 12,5 milióna libier.

QUEENS PARK RANGERS
: Samba nie je jedinou novou tvárou, ktorú sa podarilo QPR včera získať. Do mužstva, ktoré má pred sebou náročné boje o záchranu v Premier League, prichádzajú aj Jermaine Jenas a Andros Townsend.

MANCHESTER CITY:
Podľa Daily Mirror si stanovil Neapol do zmluvy s Edisonom Cavanim výkupnú klauzulu vo výške 54 miliónov libier. Citizens sa ho napriek tomu pokúsia v lete kúpiť.

LIVERPOOL:
Luis Suárez vyjadril svoju vernosť Liverpoolu a ohlásil, že ostane na Anfield Road aj v prípade, že The Reds tento rok nepostúpia do Ligy majstrov. Potvrdil tak slová trénera Brendana Rodgersa, ktorý to isté povedal pred pár dňami.

TOTTENHAM:
Kormidelník Spurs André Villas-Boas včera nevyhral svoj posledný prestupový “boj” keď márne presviedčal brazílsky klub Internacional, aby Tottenhamu predali Leandra Damiaa. Spurs však dostali od Internacionalu prísľub, že v rokovaniach môžu pokračovať v lete.

TOTTENHAM:
Pretlak na poste brankárov vyriešil Tottenham uvoľnením Heurelho Gomesa, ktorý mieri na polročné hosťovanie do Hoffenheimu.

ARSENAL
: Arséne Wenger ulovil po pol roku ďalšiu oporu Malagy. Po Santi Cazorlovi prichádza na Emirates Stadium Nacho Montreal, za ktorého zaplatili Gunners 10 miliónov eur. 26-ročný obranca podpísal s Arsenalom zmluvu na 4,5 sezóny.

STOKE:
Prestup amerického reprezentačného útočníka Breka Shea do Stoke včera definitívne spečatil podpis zmluvy.  Shea podpísal s Potters kontrakt s platnosťou do konca sezóny 2016/2017.

STOKE
: Stoke City prekvapujúco vyfúklo Chelsea 19-ročného talentovaného brankára Jacka Butlanda. Perspektívny anglický brankár, ktorý údajne odmietol Chelsea z obáv, že by si na Stamford Bridge nezachytal, môže dohrať túto sezónu v Birminghame. Druholigový anglický klub zaňho zinkasoval 4 milióny libier.

STOKE
: Na polročné hosťovanie uvoľnilo Stoke skúseného stopéra Matthewa Upsona, ktorý posilní druholigový Brighton.

WEST HAM:
Skúsený záložník Alou Diarra podľa očakávaní opúšťa West Ham, kde podľa vlastných slov nedostal príležitosť predviesť svoje kvality. Diarra na pol roka posilní formou hosťovania francúzske Rennes.

FULHAM:
Dve zaujímavé posily potvrdil v posledný prestupový deň  Fulham. Do mužstva prichádza Stanislav Manolev z PSV Eindhoven a Urby Emanuelson z AC Miláno. Obaja futbalisti posilnia Fulham formou hosťovania do konca sezóny. Na Manoleva, ktorý patri medzi opory bulharskej reprezentácie, má Fulham aj opciu na nákup.