Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (3.2.)

nedeľa, 3. február 2013 11:14 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (3.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (3.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.


 
Tatar strelil hetrik
Tomáš Tatar si usilovne pýta pozvánku do prvého tímu Detroitu Red Wings. Na farme Červených Krídiel v tíme Grand Rapids sa mu darí, keď včera v stretnutí proti Hamiltonu (5:1) zaznamenal svoj prvý hetrik v AHL. Viac informácií tu >>>

Hossa skóroval, Sekera sa zranil
V nočných zápasov NHL sa gólovo presadil len Marián Hossa, ktorý v poslednej minúte vybojoval pre Chicago predĺženie, aby mohlo nakoniec nad Calgary po nájazdoch zvíťaziť (2:3sn). Stretnutie proti Montrealu nedohral obranca Buffala Andrej Sekera, ktorý sa zranil pri blokovaní strely. Podľa najnovších správ však jeho zranenie nie je vážne.
 
Zranenie Haláka nie je vážne
Zranenie slovenského gólmana Jaroslava Haláka, o ktorom sme vás informovali včera, nebolo vážne. Brankár Saint Louis Blues sa porúčal z ľadu po tom, čo ho zasiahla jedna zo striel do hlavy. Halák je pripravený zasiahnuť už do najbližšieho duelu „bluesmanov.“
 
Landeskog zapísaný na listinu zranených hráčov
Kapitán Colorada Avalanche Gabriel Landeskog bol zapísaný na listinu zranených hráčov, po tom ako si privodil zranenie ľavej nohy a taktiež bližšie nešpecifikované zranenie v oblasti hlavy a krku. Namiesto švédskeho útočníka bol povolaný do tímu David Van der Gulik.
 
Whitney bude „out“ 4-6 týždňov
Útočník Dallasu Stars Ray Whitney bude nútene pauzovať štyri až šesť týždňov. 40-ročný hokejista má nalomenú kosť v nohe. Namiesto neho bol do zostavy povolaný Reilly Smith.
 
Zákrok Erskinea na Simmondsa bude vyšetrovať disciplinárka
Útočník Philadelphie Flyers Wayne Simmond nedohral duel s Washingtonom Capitals po tom ako musel odísť do šatní po nešetrnom zákroku Johna Erskinea. V zápase tento zákrok potrestaný nebol, no mal by sa ním zaoberať šéf disciplinárnej komisie NHL Brendan Shanahan.
 
Kevin Dallman bude hrať za Kazachstan
Kanadský bek so skúsenosťami z NHL, ktorý momentálne pôsobí v SKA Petrohrad potvrdil, že na olympijskej kvalifikácii bude hájiť farby Kazachstanu. Dallman získal kazašské občianstvo počas štyroch rokov pôsobenie v Baryse Astana.
 
Patrick Thoresen predĺžil kontrakt s Petrohradom
Nórsky útočník Patrick Thoresen predĺžil svoju zmluvu s Petrohradom o ďalší rok. Kontrakt mal Thoresenovi v SKA vypršať na konci tejto sezóny.
 
Gdaňsk má vážny záujem o vstup do KHL
Už dlhšiu dobu sa diskutuje o rozšírení KHL. Medzi záujemcov o účasť v druhej najlepšej hokejovej lige sveta má záujem aj poľský Gdaňsk. Podľa najnovších informácií podporuje vstup Gdaňsku do KHL už v nasledujúcej sezóne aj poľský hokejový zväz. Už tento mesiac by sa malo uskutočniť prvé rokovanie v Moskve o prijatí novovzniknutého Oliva Gdaňsk do nadnárodnej európskej súťaže.
 
Pohár kontinentu v rukách SKA Petrohrad
SKA Petrohrad si víťazstvom nad Dynamom Moskva 3:1 zabezpečil isté víťazstvo Pohára kontinentu, ktorý sa udeľuje najlepšiemu celku KHL v základnej časti. Petrohrad má momentálne na svojom konte 110 bodov a do play-off bude vstupovať ako jeden z najväčších ašpirantov na zisk Gagarinovho pohára.