Main Content

Neymar podľa španielskeho Športu prestupuje do Barcelony!

nedeľa, 3. február 2013 13:00 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar podľa španielskeho Športu prestupuje do Barcelony!
Neymar podľa španielskeho Športu prestupuje do Barcelony! | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Prestupové obdobie skončilo len pred troma dňami, no rysuje sa prestup, ktorý by väčšinu tých januárových zatienil. Brazílska hviezdička podľa správ Sport.es smeruje do La Ligy.

“Pelého nástupca“, ako Neymara v Brazílii radi označujú, by mal posilniť katalánsku Barcelonu už po tejto sezóne. Vedenie španielskeho vicemajstra na centrálu Santosu poslalo preddavok vo výške 10 miliónov eur, počas leta by mali Katalánci za veľkú mláku poslať aj zvyšných tridsať.

Správa o Neymarovom príchode do Barcelony prišla len pár dní po tom, ako sa začalo špekulovať o tom, či vôbec niekedy do Európy príde. Brazílčan naznačoval, že možno predĺži so Santosom aktuálnu zmluvu, ktorá mu končí po sezóne 2013/2014. Vedenie klubu, členovia reprezentácie ale aj samotný Neymar sa zároveň vyjadrovali v tom duchu, že do Európy určite nepôjde skôr ako po majstrovstvách sveta, ktoré sa uskutočnia v roku 2014 v jeho rodnej krajine.



Barcelonský obranca a Neymarov dobrý kamarát Dani Alves však svojho mladšieho kolegu z národného tímu viackrát prehováral, aby na Camp Nou prestúpil skôr a vyzerá to tak, že jeho slová padli na úrodnú pôdu.

Správy o dohode medzi klubmi priniesol katalánsky denník Sport, ktorý patrí medzi tie dôveryhodnejšie na Pyrenejskom polostrove. Aj prezident FC Barcelona Sandro Rosell sa vyjadril, že Socios, teda klubová rada, ktorá ma na starosti angažovanie nových hráčov, by Neymara na Nou Campe rada uvítala. 

Plánovaný prestup mala potvrdiť aj reklamná agentúra, ktorá s Barcelonou spolupracuje, no rovnako je jej klientom Neymar. Katalánci vedia, že s príchodom Neymara sa môžu tešiť na ešte vyššie  príjmy z predaju dresov, suvenírov a reklám.