Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (5.2.)

utorok, 5. február 2013 10:19 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (5.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (5.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Tatar v útoku s Dacjukom a Filppulom!
Útočník Tomáš Tatar, ktorý bol do Detroitu Red Wings povolaný z farmy „červených krídel“, by podľa najnovších informácii mal v útoku nastupovať s hviezdnym Pavlom Dacjukom a fínskym krídelníkom Valtterim Filppulom. Prvý zápas Detroitu od Tatarovho príchodu do tímu je na programe dnes v noci proti Calgary Flames.

Jaroslav Halák „out“ do piatku
Slovenský gólman Jaroslav Halák si poranil triesla a svojmu tímu zo St. Louis bude chýbať minimálne do piatku. Z farmy bol tak povolaný Jake Allen.

Višňovský sa pripojí k „Isles“ tento týždeň
Slovenský zadák Ľubomír Višňovský by sa mal k tímu New York Islanders pripojiť tento týždeň a začať trénovať spoločne so svojimi spoluhráčmi. Podľa trénera „Ostrovanov“ Jacka Capuana je pravdepodobné, že sa „Višňa“ dostane ihneď do zostavy.

Andrej Sekera sa zranil
Bek Andrej Sekera, ktorý pôsobí v Buffale Sabres si poranil členok a svojmu tímu tak bude chýbať minimálne pár dní a s určitosťou nenastúpi do najbližšieho duelu ,,šablí.“

Okrem Tatara v Detroite aj Mrázek
Po Tomášovi Tatarovi bol do A tímu Red Wings z farmy Grand Rapids Griffins povolaný aj český talentovaný gólman Petr Mrázek, ktorý by si mohol svoj debut v drese Detroitu Red Wings odkrútiť už tento týždeň.

Filip Kuba odohral svoj 800. zápas
Bek Floridy Panthers Filip Kuba sa stal dvadsiatym Čechom, ktorý pokoril hranicu 800 odohraných zápasov v NHL. Kuba si v najlepšej hokejovej lige sveta obliekol dresy Minnesoty, Tampy Bay a Ottawy.

Nováčikom mesiaca január Tarasenko
Najlepším nováčikom mesiaca január sa stal ruský útočník Vladimir Tarasenko, ktorý sa po príchode do ligy ihneď zaradil medzi najlepších hráčov súťaže. V ankete porazil jeho krajana Jakupova z Edmontonu či Jakupovho spoluhráča Justina Schultza.

Milan Hejduk odohral svoj tisíci duel v NHL
Český krídelník a bývalý kapitán Colorada Avalanche Milan Hejduk dnes v noci proti Dallasu odohral svoj jubilejný tisíci zápas v NHL. Všetky duely odohral Hejduk v Colorade Avalanche, kde pôsobí od roku 1998.

Oklahoma s ďalšou posilou z NHL
Farmu Edmontonu Oilers Oklahomu City posilní ďalší atraktívny hokejista, ktorý v minulosti pôsobil v NHL. Oklahoma si tentoraz upísala obrancu Randyho Jonesa.

Nikitin opäť zapísaný na listinu zranených
Obranca Columbusu Blues Jackets Nikita Nikitin bol spätne zapísaný na listinu zranených hráčov po tom ako bol na rovnaký zoznam zapísaný už 29. januára.

Hráčmi týždňa NHL Vanek, Kunitz a Luongo
Najlepšími hráčmi v NHL sa stali útočník Buffala Sabres a najproduktívnejší muž NHL Thomas Vanek, útočník Pittsburghu Penguins Chris Kunitz a gólman Vancouveru Canucks Roberto Luongo.

Hráčmi týždňa v KHL Tarkki, Blaťák a Martensson
Hráčmi týždňa sa v Kontinentálnej hokejovej lige stali brankár Salavatu Julajev Ufa Iiro Tarkki a taktiež jeho spoluhráč Miroslav Blaťák. Ocenenie získal aj útočník Petrohradu Tony Martensson. Najlepším nováčikom sa stal gólman Polujektov z Barysu Astana.

Pivtsakin s Kalininom budú pokračovať v Avangarde
Účastník KHL Avangard Omsk predĺžil kontrakty so svojimi súčasnými hráčmi obrancom Nikitom Pivtsakinom a útočníkom Sergejom Kalininom.

V reprezentácii nahradí zraneného Bližňáka Majdán
Reprezentačný tréner Vladimír Vujtek bol prinútený spraviť ďalšiu, v poradí šiestu zmenu v zostave pred reprezentačným podujatím v Nórsku. Zo zdravotných dôvodov sa ospravedlnil forward Slovana Bratislava Mário Bližňák. Jeho miesto zaujme litvínovský Juraj Majdan.