Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (7.2.)

štvrtok, 7. február 2013 11:46 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (7.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (7.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Peter Bondra dnes oslavuje 45. narodeniny
Slovenský hokejový veterán Peter Bondra dnes oslavuje svoje 45. narodeniny. Trojnásobný víťaz Zlatého puku odohral v NHL v tímoch Washingtonu, Ottawy, Atlanty a Chicaga 1081 zápasov s bilanciou 503 gólov a 389 asistencií. Všetko najlepšie!
Pozrite si video portrét Petra Bondru tu >>>

Kiprusoff sa zranil

Gólman Calgary Flames sa v dueli v Detroite (1:4) porúčal v druhej tretine z ľadu, keď si privodil bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela. V bráne ho nahradil Leland Irving.

Zákrok Dubinskeho sa bude prešetrovať

Zákrok útočníka Columbusu Blue Jackets Brandona Dubinskeho na beka Los Angeles Kings Roba Scuderiho sa bude prešetrovať u disciplinárnej komisie. Dubinsky bol za tento zákrok a následnú bitku s Mikeom Richardsom vylúčený na päť minút + do konca zápasu.

Ian White sa vrátil do zostavy Red Wings

Ian White, obranca Detroitu Red Wings, sa po piatich vynechaných zápasoch vrátil do zostavy svojho tímu, keď maródoval od 22. januára po tom ako mu nohu rozrezala korčuľa spoluhráča Jimmyho Howarda.

Brett Lebda skúša šťastie v AHL

Po tom ako sa Brett Lebda, bývalý zadák Detroitu, Toronta či Columbusu, nedokázal uplatniť v NHL začal skúšať šťastie v AHL, keď sezónu načal v Rockfordu, tentoraz je na skúške v Binghamtone – farme Ottawy.

Kundrátek zaznamenal svoj prvý bod v NHL

Český bek Washingtonu Capitals Tomáš Kundrátek zaznamenal svoj prvý bod v NHL, keď asistoval na gól svojho spoluhráča Marcusa Johanssona v zápase s Torontom (2:3).

J. T. Miller odohral svoj prvý duel v NHL

Talentovaný americký forward J. T. Miller, ktorého New York Rangers draftovali v minuloročnom drafte z celkového pätnásteho miesta, sa dočkal svojho premiérového štartu v NHL, keď odohral 14 minút po boku Chrisa Kreidera a Darreolla Powea.