Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.2.)

piatok, 8. február 2013 14:52 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.2.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.2.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Azda nikto nepochyboval o tom, že Lionel Messi predĺži zmluvu s Barcelonou. Napriek tomu si veľa fanúšikov potajomky vydýchlo, keď sa tak včera stalo. Najlepší futbalista sveta podpísal s Blaugranas nový kontrakt s platnosťou do konca sezóny 2017/2018. Podľa špekulácií médií bude Messi zarábať po novom 16 miliónov eur ročne (o 4 milióny viac ako predtým). Súčasťou zmluvy má byť aj klauzula, podľa ktorej ho Barcelona nemôže predať za menej než 250 miliónov eur.

BARCELONA:
Tito Vilanova je momentálne v USA, kde sa podrobuje liečbe po operácií rakovinového nádoru slinných žliaz. Na odporučenie lekárov bude v USA minimálne do konca mesiaca a preto už v najbližších dňoch za nim odletia členovia klubu, aby sa s nim dohodli na ďalších krokoch súvisiacich s touto sezónou.

BARCELONA:
Obranca Blaugranas Dani Alves vyhlásil, že Barcelona bude v druhej polovici sezóny bojovať na všetkých frontoch a jej cieľom je vyhrať v tomto ročníku Ligu majstrov, španielsku La Ligu a tiež domáci ligový pohár (Copa Del Rey).

BARCELONA:
Bojan Krkić, ktorý je kmeňovým hráčom Barcelony, ale v tejto sezóne hosťuje v AC Miláno, by mohol prestúpiť do Manchestru City. Citizens zaňho plánujú Barcelone ponúknuť 14 miliónov libier.

ATLÉTICO MADRID:
Športový riaditeľ Atlética Madrid Luis Caminero vyhlásil,  že budúcnosť Radamela Falcaa v tíme Los Cholchoneros sa bude riešiť až po tejto sezóne. Teraz sa mužstvo sústredí na jeden jediný cieľ a to je boj o titul a miestenku do Ligy majstrov.

BETIS:
25-ročná opora Realu Betis Beňat Extebarria vyhlásil, že chce mať čo najskôr jasno v tom, či po sezóne ostane v klube, alebo bude cez leto predaný. Beňať síce vyhlásil, že by rád ostal, no chce sa vyhnúť situácií v akej sa ocitol Fernando Llorente z Bilbaa, ktorý si pre naťahovačky ohľadom prestupu znepriatelil fanúšikov.