Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (11.2.)

pondelok, 11. február 2013 11:40 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (11.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (11.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.


Halák by sa mal vrátiť do bránkoviska Blues už dnes
Slovenský brankár v službách Saint Louis Blues Jaroslav Halák by sa mal po zranení vrátiť do brány svojho tímu už dnes, v zápase s Los Angeles Kings. 27-ročný rodák z Bratislavy si takmer týždeň liečil svoje zranené slabiny, no už pár dní trénuje so svojím tímom a je pripravený nastúpiť do brány.

Višňovského rozporuplný debut
Ľubomír Višňovský nastúpil do svojho prvého zápasu v drese Islanders proti Buffalu Sabres. Skúsený slovenský bek odohral 20 minút a 34 sekúnd. „Višňu“ v New Yorku rozporuplne, keď niektorí fanúšikovia na neho bučali, zatiaľ čo ho iní podporovali pokrikovaním „Lubo.“ 

Martin Brodeur odchytal svoj 1200. zápas v kariére
Kanadský gólman New Jersey Devils ako prvý brankár pokoril hranicu 1200 odchytaných zápasov v NHL. 40-ročný brankár túto métu dosiahol v zápase s Pittsburghom, keď jeho tím vyhral 3:1 aj vďaka 24 zákrokom brankárskej legendy.
 
Pre Langenbrunnera sa sezóna pravdepodobne skončila
Pre útočníka St. Louis Blues Jamieho Langenbrunnera sa skrátená sezóna skončila, keď si v zápase s Nashvillom poranil rameno a bude musieť podstúpiť operáciu. Jeho návrat na ľad v tomto ročníku NHL je tak otázny.
 
Schroeder, Komarov a Matteau vsietili svoj prvý gól v NHL
V noci zo soboty na nedeľu si do štatistík pripísali svoje prvé góly v kariére hneď traja hokejisti.
Američan Jordan Schroeder pomohol Vancouveru dvomi gólmi poraziť divízneho rivala z Calgary (5:1). Skórovať sa podarilo aj fínskemu forwardovi Leovi Komarovovi, ktorý jedným gólom prispel k víťazstvu 6:0 na ľade Montrealu. Ďalším hráčom, ktorý si otvoril gólový účet bol Steffan Matteau z New Jersey Devils. Jeho gól pomohol „diablom“ poraziť Pittsburgh 3:1.
 
Martin Hanzal sa zranil
Český útočník Phoenixu Coyotes sa v zápase v San Jose zranil pri blokovaní strely, naopak do zostavy „kojotov“ sa vrátil Hanzalov krajan, obranca Rostislav Klesla.
 
Ben Street debutoval v NHL
25-ročný stredný útočník Calgary Flames absolvoval svoj debut v NHL, keď v stretnutí s Vancouverom Canucks odohral 12 minút a 24 sekúnd.
 
Calgary zapísalo na listinu zranených Kiprusoffa s Bäcklundom
Kanadský celok Calgary Flames zapísalo na listinu zranených hráčov brankára Miikku Kiprusoffa, ktorý sa zranil v dolnej časti tela a jeho zdravotný stav je klasifikovaný ako „day to day,“ takže a môže meniť deň od dňa. „Plamene“ sa budú musieť štyri až šesť týždňov zaobísť bez útočníka Mikaela Bäcklunda, ktorý má natiahnuté kolenné väzy.
 
Jonas Hiller sa zranil
Švajčiarsky brankár Jonas Hiller sa v dueli s Dallasom Stars zranil, keď si privodil bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela. Dĺžka jeho absencie nie je známa.