Main Content

Viaceré hviezdy pred Ligou Majstrov oddychovali

utorok, 12. február 2013 12:25 | Autor: Erik Tejedi

Viaceré hviezdy pred Ligou Majstrov oddychovali
Viaceré hviezdy pred Ligou Majstrov oddychovali | zdroj: Erik Tejedi pre Sport7.sk

Už dnes sa na televízne obrazovky vráti známa zvučka Champions League. Neostalo to bez povšimnutia viacerých trénerov, ktorí nechali oddychovať počas víkendu svoje najväčšie hviezdy.

Kým Valencia nastúpila cez víkend v postate v plnej sile ich francúzsky konkurent Paris Saint-Germain sa so zostavou pohral ďaleko viac. Na zápas proti nováčikovi z Bastie nenastúpili Švéd Zlatan Ibrahimovič, Argentínčan Ezequiel Lavezzi a ani záložník Blaise Matuidi. PSG to ale výraznejšie neoslabilo a na domácej pôde vyhral 3-1.

Tréner Celticu Glasgow, Neil Lennon, vzal odpočinok skutočne vážne. Do zápasu sInverness nenasadil nie len brankára Forstera, ale ani Joea Ledleyho, Victora Wanyamu, Scotta Browna či mladíka Garyho Hoopera. Napriek menším zmenám Glasgowčania vyhrali 3-1.

Ich dnešný súper "Bianconeri" proti silnej Fiorentine taktiež nezaváhal, no tréner Antonio Conte v zostave závažnejšie zmeny nerobil.

Tie však spravil pred zajtrajším zápasom s Manchestrom United Real Madrid. "The Special One" nechal odpočívať Mesuta Ozila, Samiho Khediru či Angela di Mariu. "Biely balet" si napriek tomu schuti zatancoval a po hetriku Cristiana Ronalda vyhral nad Sevillou 4-1.

Odpočinok doprial niektorým svojim zverencom aj Sir Alex Ferguson, ktorý do zápasu proti Evertonu nenasadil Ria Ferdinanda, Michaela Carricka ani portugalské krídlo Naniho. Ferguson však prezradil, že nebyť prehry Manchestru City so Southamptonom, oddychovalo by ešte ďalších sedem hráčov, ktorí sa bežne objavujú v základnej zostave. S cieľom urobiť si 12-bodový náskok pred Citizens sa však rozhodol, že do víkendového duelu nastúpia. 

Na Ukrajine druhá polovica sezóny podobne ako na Slovensku ešte nezačala a tým pádom bude mať súper Borussie Dortmund, Šachťor Doneck, hráčov absolútne fit. To sa však nedá povedať o hráčoch nemeckého šampióna, ktorí sú na tom hrozne najmä po psychickej stránke. Na domácom Signal Iduna Parku totiž prehrali s hosťujúcim Hamburgom vysoko 1-4, čo určite nie je pre družinu Jurgena Kloppa potešujúci výsledok. Zápasu sa však nezúčastnili Neven Subotič, Ilkay Gundogan či Marcel Schmelzer, čo im aspoň trochu môže pomôcť konsolidovať sa.

O týždeň neskôr odohrá osemfinále Ligy majstrov ďalších osem tímov, ktorých sa však uplynulé ligové kolá netýkajú.