Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (13.2.)

streda, 13. február 2013 11:28 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (13.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (13.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Formácia Nash – Richards – Gáborík rozdelená
Tréner New York Rangers John Tortorella sa rozhodol rozdeliť svoje tri najväčšie ofenzívne hviezdy. Marián Gáborík už nebude nastupovať vo formácii po boku Ricka Nasha. Tortorella k Nashovi presunul Carla Hagelina. Gáborík bude hrávať po boku Brada Richardsa a Taylora Pyatta.

Premiéra Pánika v NHL
Richard Pánik odohral v noci svoj premiérový zápas v NHL, v ktorom odohral za Tampu Bay 10 minút. Do štatistík si proti Montrealu pripísal len jeden mínusový bod, Tampa prehrala po nájazdoch 4:3.

Halák si obnovil zranenie slabín
Slovenský gólman Saint Louis Blues bol pripravený po zranení zasiahnuť opäť do bojov v NHL. Krátko pred začiatkom zápasu s Los Angeles Kings si však prinavrátil zranenie slabín pri rozcvičke pred zápasom.

MacDonald ku "plameňom"
Calgary Flames si stiahli z listiny voľných hráčov brankára Detroitu Red Wings Joeyho MacDonalda, ktorý v NHL odchytal 37 stretnutí s percentuálnou úspešnosťou 91,3%. Priestor sa tak otvára pre českého brankára Petra Mrázka, ktorý sa tak pobije o post dvojky za Jimmy Howardom s Jonasom Gustavssonom.

Zranenie „Kipera“ vážnejšie ako sa zdalo
Zranenie fínskeho brankára Calgary Flames Miikku Kiprusoffa je vážnejšie ako sa zdalo. Skúsený gólman má poranené kolenné väzy a pauzovať tak bude ešte minimálne dva týždne.

Reimer „out“ minimálne týždeň
Brankár Toronta Maple Leafs bude chýbať svojmu tímu minimálne týždeň po tom, čo si v dueli s Philadelphiou poranil ľavú nohu a zo zápasu musel odstúpiť. V bráne ho tak musel zastúpiť Ben Scrivens.

Pandolfo sa upísal „medveďom“
Boston Bruins podpísal kontrakt s Jayom Pandolfom. 38-ročný skúsený harcovník naposledy pôsobil v New Yorku Islanders. Pandolfa čaká najprv angažmán v Providence, na farme Bostonu v AHL, kde by sa mal rozohrať.

Myers späť v zostave „šablí“

Obranca Tyler Myers sa po dvoch zápasoch Buffala, v ktorých figuroval ako zdravý náhradník, vracia do zostavy Sabres. Nastúpiť by mal proti Ottawe Senators.

Zápas Boston - Tampa preložený na 25. apríl

Stretnutie medzi Boston Bruins a Tampa Bay Lightning, ktorý bol v sobotu preložený z dôvodu snehovej búrky odložený, sa uskutoční 25. apríla t. j. dva dni pred koncom základnej časti NHL.

Mikko Koivu odohral 500. duel v kariére

Fínsky útočník v službách Minnesoty Wild odohral svoje 500. stretnutie v NHL. Wild sa predstavili na ľade Calgary Flames a kapitán "divochov" sa podpísal pod víťazstvo 1:2 po samostatných nájazdoch rozhodujúcim shootoutom.

Goloubef vsietil svoj prvý gól v NHL

Svoj premiérový gól vo svojej kariére v NHL vsietil 23-ročný obranca Columbusu Blue Jackets Cody Goloubef, ktorý svojím gólom prispel k cennému víťazstvu "modrokabátnikov" nad San Jose 6:2.

Gdaňsk podal oficiálnu prihlášku do KHL

Poľské prístavné mesto Gdaňs podalo oficiálnu prihlášku do KHL. O konečnom verdikte, či sa Gdaňsk stane novým mančaftom KHL rozhodne komisár KHL, ktorý zhodnotí poľský projekt z ekonomickej aj športovej stránky.

Garnett pokračuje v Traktore

Michael Garnett predĺžil kontrakt so svojím súčasným zamestnávateľom z Čeľjabinsku o dva roky. Kanadský brankár odohral v tejto sezóne 34 zápasov.